ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Σε ενίσχυση των κυρώσεων κατά του Ιράν καλεί τα έθνη ο Τραμπ

ΟΗΕ: Σε ενίσχυση των κυρώσεων κατά του Ιράν καλεί τα έθνη ο Τραμπ
ΑΡ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να εντείνουν τον οικονομικό κλοιό στην οικονομία του Ιράν, λέγοντας πως καμία χώρα δεν πρέπει να υποστηρίξει τη «λαχτάρα της χώρας για αίμα». 

«Όλα τα έθνη έχουν καθήκον να δράσουν», δήλωσε ο Τραμπ στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. «Καμία υπεύθυνη κυβέρνηση δεν πρέπει να επιδοτεί τη λαχτάρα για αίμα του Ιράν. Όσο η απειλητική συμπεριφορά του Ιράν συνεχίζεται, οι κυρώσεις δεν θα αρθούν. Θα ενισχυθούν».

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ακόμη ότι οι πολιτικές που προωθούν αυτοί που χαρακτήρισε ως «ακτιβιστές των ανοικτών συνόρων» πλήττουν ακριβώς εκείνους τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι σκοπεύουν να βοηθήσουν, αποκαλώντας την παράτυπη μετανάστευση μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις.

«Σήμερα έχω ένα μήνυμα για εκείνους τους ακτιβιστές των ανοικτών συνόρων που κρύβονται πίσω από τη ρητορική της κοινωνικής δικαιοσύνης: οι πολιτικές σας δεν είναι δίκαιες. Οι πολιτικές σας είναι σκληρές και κακόβουλες», είπε ο Τραμπ στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

«Ενθαρρύνετε εγκληματικές οργανώσεις που εκμεταλλεύονται αθώους άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Βάζετε τη δική σας αίσθηση της αρετής πάνω από τη ζωή, την ευημερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Από το βήμα του ΟΗΕ, ο ίδιος εξαπέλυσε πυρά κατά του Νικολά Μαδούρο, χαρακτηρίζοντάς τον «δικτάτορα» και «κούκλα της Κούβας».

Παράλληλα, αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Βρετανία είπε πως εργάζεται στενά με τον Μπόρις Τζόνσον για μια εμπορική συμφωνία μετά την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση που «που θα φέρει πολλά οφέλη και στις δύο χώρες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ