ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο στο USS George H.W.Bush: Αυτοκτόνησαν τρεις ναυτικοί σε μία εβδομάδα

Μυστήριο στο USS George H.W.Bush: Αυτοκτόνησαν τρεις ναυτικοί σε μία εβδομάδα
AP PHOTO

Τρεις ναυτικοί που υπηρετούσαν στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George H. W. Bush αυτοκτόνησαν την περασμένη εβδομάδα, σημειώνει το CNNi, με αποτέλεσμα να διαταχθεί επίσημη έρευνα από το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Vincent Forline εντοπίστηκε νεκρός την 14 Σεπτεμβρίου και ο θάνατός του είναι αποτέλεσμα αυτοκτονίας, ενημέρωσε η Jennifer Cragg, εκπρόσωπος Τύπου της Διοίκησης Πολεμικής Αεροπορίας Ατλαντικού.

Στις 19 Σεπτεμβρίου εντοπίστηκαν ακόμη δύο νεκροί, οι Ethan Stuart και James Shelton. Και οι δύο είχαν αυτοκτονήσει χρησιμοποιώντας όπλο, γνωστοποίησε η Cragg, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για δύο διαφορετικά περιστατικά.

Οι αυτοκτονίες – από τα έως τώρα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους οι ερευνητές – δεν φαίνεται να συνδέονται κατά κάποιον τρόπο, ενώ έχει αποκλειστεί το σενάριο εγκλήματος.

«Ο θάνατος κάθε ναυτικού είναι θλιβερός και επηρεάζει όλη τη ναυτική οικογένεια. Οι σκέψεις και τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες, τους φίλους και τους συναδέλφους τους», είπε η εκπρόσωπος

Το CNNi αναφέρει πως τα τελευταία δύο χρόνια έχουν υπάρξει συνολικά πέντε αυτοκτονίες ναυτικών που υπηρετούν στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο.

Ο διοικητής του USS George H. W. Bush, καπετάνιος Sean Bailey, ζήτησε από όλη τη «ναυτική κοινότητα να πενθήσει. Στηρίξτε ο ένας τον άλλον και φροντίστε όσους το έχουν ανάγκη».

Επιπροσθέτως, ζήτησε να ενταθεί η προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν νέα περιστατικά αυτοκτονιών.

Συνολικά 68 άτομα που υπηρετούσαν στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ αυτοκτόνησαν το 2018. σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικάνικου δικτύου. Υπάρχουν, ακόμη, 18 περιπτώσεις θανάτων που εικάζεται ότι ήταν αποτέλεσμα αυτοκτονίας, αλλά δεν έχει αποδειχθεί από τις Αρχές.

Navy confirms 3 sailors assigned to USS George H. W. Bush died by suicide, by Chandelis Duster and Barbara Starr, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ