Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία
Σεισμική δόνηση 6,6 βαθμών έπληξε το ανατολικό τμήμα του αρχιπελάγους στο νησί Σέραμ στην επαρχία της Ινδονησίας Μαλούκου, χωρίς να εκδοθεί ειδοποίηση για τσουνάμι, ανακοίνωσε σήμερα η ινδονησιακή υπηρεσία μετεωρολογίας και γεωφυσικής.
Η αυτόματη προκαταρκτική λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC) δίνει το σεισμό στα 6,6 Ρίχτερ.
Στη δική του εκτίμηση το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS) ανέφερε, επίσης, ότι η ισχυρή σεισμική δόνηση ήταν 6,5 βαθμών.
Σύμφωνα με το ινστιτούτο ο σεισμός σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (25/9), στις 08:46 τοπική ώρα, με επίκεντρο 37 χλμ. βορειοανατολικά της Αμπόν στην επαρχία Μαλούκου.
Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 33χλμ.
Δεν υπήρξαν άμεσες πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενα θύματα ή σοβαρές ζημιές στην περιοχή , η οποία έχει πληγεί στο παρελθόν από ισχυρούς σεισμούς.
Ορμούζ: Στο υψηλότερο σημείο από τα μέσα Απριλίου η κυκλοφορία των εμπορικών πλοίων
14:21
Νετανιάχου: «Θα παραμείνουμε στον νότιο Λίβανο όσο χρειάζεται»
14:20
Στο νοσοκομείο δύο παιδιά μετά από σύγκρουση αυτοκινήτων με νταλίκα στη Θεσσαλονίκη
14:12
Νορβηγία: Το Όσλο θα ανοίξει προξενείο στη Γροιλανδία
14:05