ΚΟΣΜΟΣ

Δεν τον αναζήτησε κανείς; Φοιτητής εντοπίστηκε στο δωμάτιό του δύο μήνες μετά τον θάνατό του

Δεν τον αναζήτησε κανείς; Φοιτητής εντοπίστηκε στο δωμάτιό του δύο μήνες μετά τον θάνατό του
Φωτογραφία αρχείου Ramon Galindo/KNSD TV/NBC via AP

Νεκρός στο δωμάτιό του εντοπίστηκε φοιτητής στη Νέα Ζηλανδία.

Συγκεκριμένα, ο πρωτοετής φοιτούσε σε πανεπιστήμιο της Νέας Ζηλανδίας και βρέθηκε μέσα στο δωμάτιό του στη φοιτητική εστία, δύο μήνες μετά από τη στιγμή που πέθανε.

Οι πανεπιστημιακές αρχές αναμένεται να διενεργήσουν έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου του.

Το πτώμα του φοιτητή βρισκόταν σε αποσύνθεση και χρειάστηκε η συνδρομή της αστυνομίας και της ειδικής μονάδας ερευνών ταυτοποίησης θυμάτων από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να γίνει η αναγνώρισή του.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο πατριός του φοιτητή είχε ανησυχήσει και είχε ειδοποιήσει την αστυνομία, καθώς δεν είχε καταφέρει να έρθει σε επαφή με τον φοιτητή μέσω φίλων του.

Η υπόθεση προκάλεσε σοκ στη Νέα Ζηλανδία και ερωτήματα για το πώς δεν είχε γίνει αντιληπτή νωρίτερα η απουσία του φοιτητή. Η υπόθεση εξάλλου δημιουργεί και επιπλέον ερωτήματα αναφορικά με τη μέριμνα που λαμβάνουν οι φοιτητές στη χώρα.

Η Campus Living Villages, η αυστραλιανή εταιρεία που διαχειρίζεται τους φοιτητικούς κοιτώνες στο πανεπιστήμιο Canterbury στην πόλη Κράισττερτς αλλά και στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Αυστραλία, ανακοίνωσε ότι η οικογένεια του φοιτητή δικαιούται να γνωρίζει τι συνέβη.

«Αν κάτι πρέπει να αλλάξει στον τρόπο με τον οποίον λειτουργούν οι υπηρεσίες μας, σας διαβεβαιώνω ότι θα το πράξουμε. Ποτέ δεν μπορούμε να εξαλείψουμε κάθε κίνδυνο, αλλά μπορούμε και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τον ελαχιστοποιήσουμε», δήλωσε ο επικεφαλής της CLV, Τζον Σρέντερ στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το πτώμα του βρέθηκε όταν κάποιοι συμφοιτητές του αντιλήφθηκαν μια άσχημη μυρωδιά προερχόμενη από το δωμάτιό του και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν επιβεβαιωθεί και η υπόθεση ανατέθηκε τόσο στην αστυνομία όσο και σε ιατροδικαστή.

Η αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Σέριλ ντε λα Ρέι ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι πανεπιστημιακές αρχές είναι «συντετριμμένες από το συμβάν και εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια».

Ο υπουργός Παιδείας της Νέας Ζηλανδίας, Κρις Χίπκινς, δήλωσε ότι η υπόθεση οφείλεται σε αποτυχία τόσο του πανεπιστημίου όσο και της διαχειρίστριας εταιρείας της φοιτητικής εστίας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ