ΚΟΣΜΟΣ

Viral βίντεο με φάλαινα - μπελούγκα που έκλεψε κάμερα δύτη και μετά την… επέστρεψε

Viral βίντεο με φάλαινα - μπελούγκα που έκλεψε κάμερα δύτη και μετά την… επέστρεψε

Μία απρόσμενη συνάντηση με μία…φάλαινα μπελούγκα, είχε ένας δύτης στη Νορβηγία.

Ο Joachim Larssen έκανε βόλτες με το καγιάκ του, όταν η εξημερωμένη -όπως αποδείχθηκε λίγο μετά- φάλαινα, τον πλησίασε για να του… συστηθεί!

Η φάλαινα, γνωστή με το όνομα Hvaldimir, ακολουθούσε τον δύτη για κάποια ώρα κι εκείνος σκέφτηκε πως αυτή ήταν η ευκαιρία του για να την τραβήξει μερικά βίντεο με την GoPro του. Ωστόσο, λογάριασε χωρίς τον... ξενοδόχο!

Καθώς ο Larssen τραβούσε κοντινά πλάνα του πανέμορφου και ήρεμου θηλαστικού, εκείνο κινήθηκε προς το μέρος της κάμερας και λίγο μετά, τη χτύπησε, με αποτέλεσμα αυτή να πέσει.

Βέβαια, δεν άργησε να το μετανιώσει και έσπευσε να την επιστρέψει, με το εντυπωσιακό βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Δύτης και φάλαινα τα «βρήκαν», αφού μετά ο Joachim τη χάιδευε και έπαιζε μαζί της.

«Αρχικά δεν ήθελα να τον αγγίξω, δεν συνηθίζω να αγγίζω άγρια ζώα, εκτός κι αν πρέπει να τα βοηθήσω. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση έκανα μια εξαίρεση αφού μου έδειχνε πως ήθελε τόσο πολύ επαφή. Ήταν πραγματικά μαγικό που τον συνάντησα» αναφέρει ο ίδιος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Λίγες μέρες πριν το συμβάν με τον δύτη, ο Hvaldimir εθεάθη ορεξάτος για παιχνίδι, αλλά αυτή τη φορά με έναν… γλάρο!

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, η ίδια φάλαινα θεωρείται από μερικούς κατάσκοπος της Ρωσίας, ενώ τον Μάιο είχε επιστρέψει κινητό που έπεσε στη θάλασσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ