ΚΟΣΜΟΣ

H Μαρκλ αποτίει φόρο τιμής σε μια φοιτήτρια που δολοφονήθηκε στη Ν. Αφρική

H Μαρκλ αποτίει φόρο τιμής σε μια φοιτήτρια που δολοφονήθηκε στη Ν. Αφρική
Instagram

Η Μέγκαν, η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι της Βρετανίας, έδεσε μια κορδέλα στο αυτοσχέδιο μνημείο, που έχει στηθεί στο Κέιπ Τάουν, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε μια φοιτήτρια τον περασμένο μήνα, σε μια κίνηση αλληλεγγύης προς τις γυναίκες θύματα βίας.

Η Ουγινένε Μρουετιάνα βιάστηκε και δολοφονήθηκε σε ένα ταχυδρομείο στο Κέιπ Τάουν, μια υπόθεση που έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να ξεσπάσουν διαμαρτυρίες κατά της βίας με βάση το φύλο στη Νότια Αφρική, μια χώρα με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά δολοφονιών.

Περίπου 3000 γυναίκες στη Νότια Αφρική δολοφονήθηκαν το 2018, ήτοι μία κάθε τρεις ώρες, ένας αριθμός πενταπλάσιος από τον παγκόσμιο μέσο όρο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Γυναίκες στη Νότια Αφρική, φορώντας μαύρα, διαδηλώνουν έξω από το κοινοβούλιο, το χρηματιστήριο της χώρας και πλημμυρίζουν τους δρόμους, ενώ χιλιάδες χρησιμοποιούν το hashtag #AmINext για να ζητήσουν μεταρρυθμίσεις.

Μια φωτογραφία της Μέγκαν να δένει μια κίτρινη κορδέλα στο σημείο όπου η Μρουετιάνα δολοφονήθηκε αναρτήθηκε σήμερα στο Instagram, μαζί με ένα σύντομο κείμενο, όπου αναφέρεται πως εκείνη και ο Χάρι «παρακολουθούν από μακριά τα γεγονότα και είναι πρόθυμοι και οι δύο να μάθουν περισσότερα» κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στη Νότια Αφρική.

https://www.instagram.com/p/B28e1_NltGE

«Η Δούκισσα του Σάσεξ έκανε ιδιωτικές επισκέψεις και συναντήσεις τις τελευταίες δύο ημέρες για να εμβαθύνει τη γνώση της για την υπάρχουσα κατάσταση και να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών και κοριτσιών» τονίζεται.

Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε, η Μέγκαν συνομίλησε με τη μητέρα της δολοφονηθείσας κοπέλας.

Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο τεσσάρων μηνών γιος τους Άρτσι προσγειώθηκαν στη Νότια Αφρική τη Δευτέρα για την πρώτη περιοδεία τους στο εξωτερικό ως οικογένεια.

Κατόπιν, ο Χάρι ταξίδεψε μονάχος του στη Μποτσουάνα και την Αγκόλα.

Αύριο, ο πρίγκιπας θα πάει στο Μαλάουι για να επιστρέψει στη συνέχεια στη Νότια Αφρική, στη Μέγκαν και τον Άρτσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ