ΚΟΣΜΟΣ

Eπίθεση ενόπλων σε εστιατόρια στο Μογκαντίσου της Σομαλίας

Eπίθεση ενόπλων σε εστιατόρια στο Μογκαντίσου της Σομαλίας
REUTERS/Feisal Omar

Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα και ενόπλους σημειώθηκε το απόγευμα σε δημοφιλή παραθαλάσσια εστιατόρια στο Μογκαντίσου, την πρωτεύουσα της Σομαλίας. Για την ώρα δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για νεκρούς και τραυματίες.

'Ομως, σύμφωνα με την μαρτυρία δημοσιογράφου ο οποίος μίλησε στη «Φωνή της Αμερικής» περισσότερο από είκοσι άτομα βρίσκονταν μέσα σε ένα από τα εστιατόρια. Επίσης, πάντα σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, υπάρχουν δύο πτώματα και τέσσερις τραυματίες στο πάτωμα του εστιατορίου.

Το πρώτο παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη νωρίς το απόγευμα, στις 19:30 τοπική ώρα, ενώ αμέσως μετά πέντε άνδρες με αυτόματα άνοιξαν πυρ κατά θαμώνων στα εστιατόρια «The Beach View» και «Lido Sea Food». Ένα δεύτερο παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη μισή ώρα αργότερα.

Για την ώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση για το συμβάν, όμως στο παρελθόν η χώρα είχε γίνει στόχος της Αλ-Σαμπάαμπ, μιας οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και σαν σκοπό έχει την μετατροπή της Σομαλίας σε φονταμελιστικό κράτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ