ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αν η Βουλή των Αντιπροσώπων παραπέμψει τον Τραμπ θα διεξαχθεί δίκη

ΗΠΑ: Αν η Βουλή των Αντιπροσώπων παραπέμψει τον Τραμπ θα διεξαχθεί δίκη
AP Photo/Carolyn Kaster

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στην αμερικανική Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, δήλωσε σήμερα Δευτέρα, ότι αν η Βουλή των Αντιπροσώπων αποφασίσει τελικά να παραπέμψει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, «δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή» παρά να διεξαχθεί δίκη.

Η Βουλή ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα την επίσημη έρευνα σε βάρος του Τραμπ, αφού ένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος κατήγγειλε ότι προσπάθησε να πιέσει την ουκρανική ηγεσία ώστε να διερευνήσει την οικογένεια του Τζο Μπάιντεν, με αντάλλαγμα στρατιωτική βοήθεια ύψους περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Δεν θα έχω άλλη επιλογή από το να ξεκινήσει μια δίκη», είπε ο Μακόνελ μιλώντας στο CNBC.

Στην περίπτωση που η Βουλή εγκρίνει την απαγγελία κατηγοριών, τα λεγόμενα «άρθρα παραπομπής» εναντίον του Αμερικανού προέδρου, η διαδικασία μεταφέρεται στη Γερουσία η οποία διεξάγει δίκη για να αποφανθεί επί της ενοχής του.

«Το πόσο διάστημα θα μας πάρει είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα, αλλά δεν θα είχα άλλη επιλογή», επέμεινε.

Το τελευταίο διάστημα διατυπώνονταν αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Μακόνελ, ο οποίος στο παρελθόν έχει υπερασπιστεί τον Τραμπ, θα προσπαθούσε να βρει έναν τρόπο για να αποφευχθεί η δίκη στη Γερουσία.

Ο επικεφαλής της Γερουσίας είναι αυτός που αποφασίζει τελικά ποια θέματα θα εξετάσει το Σώμα και ορίζει το χρονοδιάγραμμα για αυτές τις συζητήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ