ΚΟΣΜΟΣ

Χορεύοντας με τους λύκους αλά ρωσικά: Ο άνδρας που έχει ως κατοικίδια... μια αγέλη

Χορεύοντας με τους λύκους αλά ρωσικά: Ο άνδρας που έχει ως κατοικίδια... μια αγέλη

Μεγάλη αδυναμία στα ζώα και ειδικά στα άγρια έχει ένας Ρώσος, ο οποίος διατηρεί για κατοικίδια… λύκους.

Οι λύκοι μένουν με τον επιχειρηματία τα τελευταία τρία χρόνια. Δύο από αυτούς, ένας θηλυκός γκρι λύκος και ένας αρσενικός μαύρος υιοθετήθηκαν από τον Κιρίλ Ποτάροβ όταν ήταν ακόμα κουτάβια.

Οι δύο λύκοι είναι πολύ φιλικοί και ο ίδιος δεν σταματά να γεμίζει το Instagram του από φωτογραφίες και βίντεο με τα παιχνίδια τους.

Ο Ποτάποβ επιμένει πως οι λύκοι δεν είναι τα κατοικίδιά του αλλά η αγέλη του, ενώ τονίζει πως είναι πολύ διαφορετικά πλάσματα από τους σκύλους καθώς θέλουν να έχουν φίλους και όχι αφεντικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μύθος ότι είναι επιθετικά προς τον άνθρωπο. Αντιθέτως, όπως λέει, φοβούνται τους ανθρώπους καθώς επί αιώνες τους κυνηγούσαν. Ο Ποτάποφ δεν έχει υψώσει ποτέ την φωνή τους στους λύκους και δεν έχει νευριάσει μπροστά τους.

https://www.instagram.com/p/B2Wkolhlbim

https://www.instagram.com/p/B2Lk3SrlijC
https://www.instagram.com/p/B1oIdEtlst1

Ο Ρώσος έχει υιοθετήσει δύο ακόμη λύκους από τοπικούς ζωολογικούς κήπους. Ωστόσο, καθώς τους πήρε υπό την προστασία του σε μεγάλη ηλικία, δεν είναι τόσο φιλικοί όσο το αγαπημένο του ζευγάρι.

https://www.instagram.com/p/B1WSlVjFT59

Στην οικογένεια τους προστέθηκε και ένα μικρό λυκάκι που γεννήθηκε από τους δύο άγριους φίλους του και το οποίο, όπως λέει, μοιράζεται με τους γονείς του την ίδια αδυναμία: Τα παπούτσια του.

Εκτός από τους λύκους, φιλοξενεί σκύλους αλλά και έναν λύγκα!

https://www.instagram.com/p/B0D1QvXlk1u

Ο Κιρίλ Ποτάροβ βέβαια έχει πιο μεγαλεπήβολα σχέδια για τους τετράποδους φίλους του καθώς θέλει να φτιάξει ένα κέντρο προστασίας άγριων ζώων.

https://www.instagram.com/p/By2wsMnlEFR

ΔΗΜΟΦΙΛΗ