Μάλι: Πολύνεκρες μάχες μεταξύ τζιχαντιστών και στρατού

Τουλάχιστον 25 στρατιωτικοί των ενόπλων δυνάμεων του Μάλι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα και την Τρίτη, κατά τη διάρκεια σφοδρών μαχών για τον έλεγχο δύο στρατοπέδων στο κεντρικό τμήμα της χώρας.
Οι στρατιωτικοί δέχθηκαν επίθεση από τζιχαντιστές, με τις απώλειες των επιτιθέμενων να εκτιμάται πως ανήλθαν σε 15 μαχητές, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας.
Άλλοι περίπου 60 στρατιωτικοί αγνοούνται και ο στρατός υπέστη επίσης μεγάλες υλικές απώλειες, πρόσθεσε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.
Ο στρατός πάντως μπόρεσε να ανακτήσει και να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του τα δύο στρατόπεδα που δέχθηκαν επίθεση, στο Μπουλκεσί και στο Μοντορό, που απέχουν μεταξύ τους περίπου 100 χιλιόμετρα, πάντα σύμφωνα με το Μπαμακό.
Πρόκειται για ένα από τα πιο βαριά πλήγματα που έχουν υποστεί τους τελευταίους μήνες οι ένοπλες δυνάμεις του Μάλι και η δύναμη που έχουν συγκροτήσει οι χώρες της λεγόμενης G5 Σαχέλ (πέραν του Μάλι συμμετέχουν σε αυτήν η Μαυριτανία, η Μπουρκίνα Φάσο, το Τσαντ και ο Νίγηρας), στην οποία ανήκει το ένα από τα τάγματα που έγιναν στόχος επίθεσης τη Δευτέρα.

ΕΘΑΑΕ: Στους 351.758 ανέρχονται οι μη ενεργοί φοιτητές στη χώρα
22:59
Πανελλήνιες 2025: Με ποια μαθήματα ολοκληρώνουν τις εξετάσεις οι μαθητές των ΕΠΑΛ
22:50
Νετανιάχου: Ο ιρανικός λαός να ξεσηκωθεί - Επικοινωνία με Τραμπ και βοήθεια των ΗΠΑ στην αναχαίτιση
22:41
«Ο λαός θα ξεσηκωθεί σαν λιοντάρι»: Το κρυφό μήνυμα της ισραηλινής επίθεσης από την Παλαιά Διαθήκη
22:32