ΚΟΣΜΟΣ

Αριζόνα: Πατέρας σκότωσε τον 6χρονο γιο του μετά από «εξορκισμό» με καυτό νερό

Αριζόνα: Πατέρας σκότωσε τον 6χρονο γιο του μετά από «εξορκισμό» με καυτό νερό
AP Photo/Ross D. Franklin

Ένας πατέρας από την Αριζόνα των ΗΠΑ κατηγορείται για τη δολοφονία του 6χρονου γιου του, ο οποίος πέθανε αφού ο άνδρας του έριξε καυτό νερό στο λαιμό, πιστεύοντας πως το παιδί «είχε κυριευτεί από δαίμονα».

Ο Πάμπλο Μαρτίνεζ δήλωσε, σύμφωνα με το NBC News, στην αστυνομία πως έκανε τελετή εξορκισμού στο παιδί καθώς πίστευε πως είναι δαιμονισμένο.

Η θετή μητέρα του παιδιού φαίνεται πως πίστευε και αυτή πως κάτι συνέβαινε με το αγοράκι και είπε στις αρχές πως «φερόταν με δαιμονικό τρόπο» και πως ο σύζυγός της προσφέρθηκε να κάνει μπάνιο στον 6χρονο και τον αδερφό του.

Η γυναίκα άκουγε ήχους σαν από πνιγμό να προέρχονται από το μπάνιο. Όταν άνοιξε την πόρτα και μπήκε, είδε τον Μαρτίνεζ να κρατά το παιδί κάτω από τη βρύση της μπανιέρας.

Η Ρομέλια, όπως ισχυρίστηκε, του φώναξε να σταματήσει αλλά ο ίδιος φώναζε πως «πρέπει να το κάνει».

Η γυναίκα πήρε τηλέφωνο έναν πάστορα και όταν αυτός δεν απάντησε στο τηλέφωνο, κάλεσε την αστυνομία και τους είπε πως ο άνδρας της έκανε εκείνη τη στιγμή στο παιδί καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

Με τη σειρά του ο πατέρας του παιδιού αφηγήθηκε στους ντεντέκτιβ πως έριχνε καυτό νερό στο στόμα του 6χρονου για να «αναγκάσει τον δαίμονα να βγει έξω», αφού το παιδί είχε «ανεξήγητο θυμό». Σύμφωνα με τον ίδιο, το αγοράκι υπέστη τα βασανιστήρια αυτά για 10 λεπτά και ο αδερφός του που ήταν επίσης μάρτυρας βγήκε έξω κλαίγοντας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που εξέτασαν το παιδί είχε εγκαύματα το 15% του σώματός του.

Ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ