ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι

Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι
Φωτογραφία αρχείου (AP Photo/Francois Mori, File)

Τέσσερις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους από χτυπήματα με μαχαίρι σήμερα μέσα στο αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού αφού δέχθηκαν επίθεση από έναν εργαζόμενο, ο οποίος στη συνέχεια σκοτώθηκε από πυρά των δυνάμεων τάξης. 

Οι ερευνητές εξετάζουν κυρίως το σενάριο μιας προσωπικής διένεξης, διευκρίνισαν αστυνομικές πηγές.

Ο δράστης, ο οποίος σκοτώθηκε μέσα στην εσωτερική αυλή της έδρας της παρισινής αστυνομίας, εργαζόταν στη Διεύθυνση Πληροφοριών. Το γαλλικό κανάλι BFMTV μεταδίδει ότι τα θύματα είναι τρεις άνδρες και μια γυναίκα.

Η επίθεση σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα μέσα στο εμβληματικό αυτό κτήριο που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, κοντά στον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ.

Η περιοχή γύρω από το αρχηγείο της Αστυνομίας, στο ιστορικό κέντρο του Παρισιού, έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις, καθώς και 12 οχήματα της Πυροσβεστικής.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν μόνο τραυματία αστυνομικό, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα γνωστοποιήθηκε πως κατά τη διάρκεια της επίθεσης έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αστυνομικοί.

Η επίθεση αυτή έρχεται μια μόλις ημέρα μετά από την απεργία αστυνομικών στη Γαλλία λόγω της αυξανόμενης επιθετικότητας απέναντί τους.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 13:00 τοπική ώρα. Στο σημείο της επίθεσης έσπευσαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ και ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

«Άνθρωποι έτρεχαν να σωθούν και ούρλιαζαν» είπε αυτόπτης μάρτυρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ