ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο με «πύρινες σφαίρες» που έπεσαν στη Χιλή

Μυστήριο με «πύρινες σφαίρες» που έπεσαν στη Χιλή
Twitter

Μυστηριώδη αντικείμενα που έμοιαζαν με… πύρινες μπάλες εμφανίστηκαν στον ουρανό πάνω από τη Χιλή.

Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι δεν πρόκειται για μετεωρίτες, κάνοντας φυσικά τους λάτρεις των UFO ανά τον κόσμο να ενθουσιαστούν.

Οι κάτοικοι της πόλης Νταλκάουε, ανέφεραν ότι την περασμένη εβδομάδα είδαν αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, με μερικούς να μοιράζονται και φωτογραφίες του φαινομένου -οι οποίες έγιναν viral- στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι «πύρινες σφαίρες», σύμφωνα με το δημοσίευμα του RT, προσγειώθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Επίσης, η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Εξόρυξης της Χιλής ανέλαβε την έρευνα αυτών των περιέργων αντικειμένων, στέλνοντας ομάδες επιστημόνων σε επτά τοποθεσίες, ώστε να συλλέξουν δείγματα.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως «δεν βρήκαν υπολείμματα, απομεινάρια ή ενδείξεις μετεωρίτη». Ωστόσο, ό,τι κι αν ήταν αυτά τα αντικείμενα, πίσω τους άφησαν μόνο μερικά ίχνη, ενώ έκαψαν φυλλωσιές σε αρκετά σημεία.

Οι ντόπιοι από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι δεν άκουσαν θορύβους που να σχετίζονταν με το συμβάν, ενώ κανείς τους δεν είδε να προσγειώνονται τα φλεγόμενα αντικείμενα.

Οι επιστήμονες ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν να αναλύουν δείγματα του εδάφους και θα δημοσιοποιήσουν μία πιο ολοκληρωμένη έκθεση μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα, ωστόσο, με δημοσίευμα του cnet.com, ένα από τα πιθανά σενάρια είναι να πρόκειται για διαστημικά σκουπίδια, είτε από κάποιον παλιό δορυφόρο είτε από ενισχυτές πυραύλων.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ