ΚΟΣΜΟΣ

Doll’s Head Trail: Αυτό είναι το πιο τρομακτικό μονοπάτι στον κόσμο

Doll’s Head Trail: Αυτό είναι το πιο τρομακτικό μονοπάτι στον κόσμο
Elijah Nouvelage/CNNi

Πηγαίνεις για μία βόλτα στο δάσος. Χάνεσαι στο πράσινο, τους ήχους και τις μυρωδιές της φύσης. Όταν ξαφνικά το βλέπεις, κρυμμένο πίσω από φυλλωσιές, ένα τρομακτικό κεφάλι κούκλας. Και μετά βλέπεις άλλη, και άλλη, και ακόμη μία.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν όσοι επισκέπτονται το Doll's Head Trail, ένα μονοπάτι λίγο έξω από την Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Η μοναδικότητα του το έχει καταστήσει ιδιαίτερα δημοφιλές και κατά μήκος του βρίσκονται διάφορα παράξενα αντικείμενα – ίσως όχι τόσο παράξενα όσο τα κεφάλια των παιχνιδιών.

Μόλις φτάσει, ο επισκέπτης βρίσκεται ενώπιον μίας ταμπέλας που τον συμβουλεύει πού να αφήσει το αυτοκίνητό του και τον προετοιμάζει για αυτό που θα ζήσει τα επόμενα λεπτά.

Οι ήχοι της πόλης σχεδόν χάνονται και τιτιβίσματα πουλιών συμπληρώνουν τη μοναδική ατμόσφαιρα. Ελάφια περνούν μπροστά από τους επισκέπτες, δείχνοντας ανενόχλητα από την ανθρώπινη παρουσία.

11

Πηγή: Elijah Nouvelage/CNNi

Πρώτος σταθμός είναι μία λίμνη, ή -όπως χαρακτηριστικά περιγράφει ο δημοσιογράφος του CNNi – ένας βάλτος. Το καλύτερο μέρος της βόλτας, όμως, έρχεται αμέσως μετά.

Μέσα σε κλαδιά δέντρων, αλλά σε εμφανή σημεία, είναι τοποθετημένα αρκετά κεφάλια από κούκλες. Ορισμένα, μάλιστα, συνοδεύονται και από γραπτά μηνύματα.

Πώς ξεκίνησαν όλα;

Η ιδέα για τον «στολισμό» του μονοπατιού ήταν του Joel Slaton, ενός ξυλουργού από την Ατλάντα. Ξεκίνησε τις εργασίες τον Φεβρουάριο του 2011 και έκτοτε στις προσπάθειες λαμβάνουν μέρος όλοι όσοι επισκέπτονται την περιοχή και επιθυμούν να αφήσουν τη δική τους πινελιά.

10

Πηγή: Elijah Nouvelage/CNNi



«Κατά τη διάρκεια των πεζοποριών μου στην περιοχή έβρισκα κούκλες, ποδήλατα και εξαρτήματα αυτοκινήτων. Αυτά αποτέλεσαν τα πρώτα εκθέματα», σημειώνει ο Slaton, μιλώντας στο αμερικάνικο δίκτυο για την αρχή της προσπάθειάς του.

«Ξεκινήσαμε το μονοπάτι για πλάκα», είπε και τόνισε πως σχεδόν όλα όσα παρουσιάζονται βρέθηκαν κατά τη διάρκεια καθαρισμών του μονοπατιού.

«Το μονοπάτι είναι σαν μία δημόσια έκθεση τέχνης, που χτίζεται από το κοινό. Τα εκθέματα έχουν αλλάξει πολύ ανά τα χρόνια, κυρίως λόγω βανδαλισμού», δήλωσε ακόμη.

Ο Slaton και τα άτομα που τον βοηθούν να συντηρεί τα… έργα τέχνης, ζητούν από τους επισκέπτες τα εξής:

  • Χρησιμοποιήστε μόνο αντικείμενα που βρίσκετε στο πάρκο
  • Τηρήστε κάποιος βασικούς κανόνες ασφαλείας
  • Σεβαστείτε τα έργα που έχουν ήδη δημιουργηθεί

Possibly the strangest hike you'll ever take, by Forrest Brown, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ