ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Θέλουμε και τρίτο γεωτρύπανο - Συνεχίζουμε αδιάκοπα τις εργασίες μας στην Α.Μεσόγειο

Ερντογάν: Θέλουμε και τρίτο γεωτρύπανο - Συνεχίζουμε αδιάκοπα τις εργασίες μας στην Α.Μεσόγειο
Presidential Press Service via AP, Pool

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γνωστοποίησε πως η χώρα του διαπραγματεύεται την απόκτηση και τρίτου γεωτρυπάνου, ενώ, παράλληλα, μίλησε για τις ενέργειες της χώρας του στην περιοχή της ανατολική Μεσογείου. 

Σε ομιλία του στην 29η Σύνοδο Διαβούλευσης και Αξιολόγησης του κόμματος του στο Κιζίλτσαχαμάμ, δήλωσε «συνεχίζουμε αδιάκοπα τις εργασίες γεώτρησής μας στην ανατολική Μεσόγειο. Το γεωτρύπανο Φατίχ κατέβηκε κάτω από τα 4 χιλιάδες μέτρα. Πρέπει να κατέβει κι άλλο. Πρώτα ο Αλλάχ θα γίνει και αυτό».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το «το Γιαβούζ το οποίο προσθέσαμε φέτος στον στόλο μας αφού ολοκλήρωσε την αποστολή του στην Καρπασία, το στείλαμε στη γεώτρηση Μόρφου-1. Το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις ολοκλήρωσε το 30% των ερευνών του ανοιχτά της Αττάλειας».

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι συνεχίζουν εντατικά τις εργασίες γεώτρησης και έρευνας τόσο στη ξηρά όσο και στη θάλασσα, προσθέτοντας ότι έχουν πλέον δύο ερευνητικά πλοία και δύο γεωτρύπανα.

«Στο μεταξύ γίνονται διαπραγματεύσεις για ένα ακόμη γεωτρύπανο, θα προστεθεί και αυτό, και με τρία γεωτρύπανα που θα είναι εξολοκλήρου δικά μας και επομένως δεν θα έχουμε πρόβλημα αναζητώντας γεωτρύπανα από τη διεθνή αγορά να νοικιάσουμε», δήλωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ