Το ΝΑΤΟ «πιάνει στα πράσα» τους στρατιώτες του μέσω… Tinder
Στρατιώτες του ΝΑΤΟ που αποζητούσαν μόνο λίγες ώρες χαλάρωσης και… διαδικτυακού φλερτ, έπεσαν στην ευφυέστατη, θα έλεγε κανείς, παγίδα του Κέντρου Στρατηγικών Επικοινωνιών του ίδιου του οργανισμού.
Ουσιαστικά, το ΝΑΤΟ εκμεταλλεύτηκε τη γνωστή εφαρμογή γνωριμιών, Tinder, καθώς η ομάδα επικοινωνίας του, δημιούργησε ψεύτικους λογαριασμούς γυναικών για να «τεστάρει» τους στρατιώτες του, οι οποίοι συμμετέχουν σε ασκήσεις κοντά στα σύνορα της Λετονίας.
Κι ενώ οι άνδρες του οργανισμού αποζητούσαν να βγουν ένα ραντεβού, αντιθέτως, έπεσαν στην παγίδα που είχε δημιουργήσει το Κέντρο Στρατηγικών Επικοινωνιών, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Der Tagesspiegel».
Έτσι, «πιάστηκαν στα πράσα» δύο στρατιώτες που θεωρούσαν ότι μιλούσαν με πραγματικές γυναίκες και κανόνισαν ραντεβού, αφήνοντας τη θέση τους, πράξη που φυσικά αποτελεί παράβαση των κανόνων.
Σε άλλο τεστ, οι ιθύνοντες του ΝΑΤΟ έστησαν μία ιστοσελίδα που αφορούσε τον Στρατό και οι χρήστες μπορούσαν να συζητήσουν για τις εμπειρίες τους εκεί, καθώς και να «αγοράσουν» μπλούζες, αρκεί να έδιναν τη… διεύθυνσή τους για να τις λάβουν.
Πίσω από όλο αυτό βρίσκεται ο Λετονός, Janis Sarts, ο οποίος ηγείται μίας ομάδας 50 ατόμων, τα οποία έχουν αναλάβει την ανάλυση των fake news, καθώς και την ανάπτυξη στρατηγικής επικράτησης στον ψυχολογικό τομέα.
SPONSORED
Δείτε τα εξεταστικά κέντρα των ειδικών μαθημάτων για τις Πανελλήνιες 2026
02:00
ΔΥΠΑ: Δείτε τους προσωρινούς πίνακες για τον κοινωνικό τουρισμό συνταξιούχων
01:00
Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για το νέο «Ανακαινίζω» - Οι δύο φάσεις του προγράμματος
00:30
Σκέψεις στις ΗΠΑ για ακύρωση αποστολής πυραύλων Tomahawk στη Γερμανία λόγω Ρωσίας
23:59