ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στην Κύπρο: Ρατσιστική επίθεση σε Ρωσίδα από Κύπριες

Σάλος στην Κύπρο: Ρατσιστική επίθεση σε Ρωσίδα από Κύπριες
offsite.com.cy

Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, στο οποίο καταγράφεται ρατσιστική επίθεση γυναικών από την Κύπρο εναντίον Ρωσίδας.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν τρεις Κύπριες φεύγοντας από πάρκινγκ στη Λάρνακα με το αυτοκίνητό τους, χτύπησαν ένα άλλο αυτοκίνητο και αντί να σταματήσουν, συνέχισαν την πορεία τους με σκοπό να φύγουν.

Η Ρωσίδα που αντιλήφθηκε το συμβάν προσπάθησε να βγάλει φωτογραφίες και να σταματήσει το αυτοκίνητο που προκάλεσε τη ζημιά. Τότε, κατέβηκαν τρεις γυναίκες και ένα παιδί. Οι δύο από τις Κύπριες άρχισαν να επιτίθενται στη Ρωσίδα με χυδαίες εκφράσεις, ενώ μια εξ’ αυτών την έφτυσε στο πρόσωπο.

Η Ρωσίδα που δέχθηκε την επίθεση στην Κύπρο, ανέβασε το βίντεο στο YouTube και στα social media, προκαλώντας σάλο.

«Αντέδρασα αυθόρμητα»

Η Σβετλάνα ανέφερε ότι έψαχνε τη διεύθυνση μέσω του GPS και κρατούσε το κινητό τηλέφωνο στο χέρι της.

Προσπάθησε με νοήματα να σταματήσει το κόκκινο αυτοκίνητο και ταυτόχρονα έβγαζε φωτογραφίες από το συμβάν για να επιβεβαιωθεί η ζημιά.

Οι γυναίκες που κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, τη ρώτησαν αν είναι δικό της το λευκό όχημα που είχαν χτυπήσει και όταν η Σβετλάνα απάντησε όχι, τότε άρχισε η επίθεση εναντίον της με απειλές να σβήσει τις φωτογραφίες από το κινητό της.

Ασύλληπτη χυδαιότητα

Οι δύο από τις τρεις γυναίκες άρχισαν να βρίζουν την Σβετλάνα Ζαίτσεβα με απίστευτα χυδαίες εκφράσεις.

«Αυτά που φαίνονται στο βίντεο δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έκαναν και μου είπαν», λέει η ίδια στον «Πολίτη» της Κύπρου.

Οι δύο από τις τρεις γυναίκες την απειλούσαν δείχνοντας ότι θα την δείρουν ή ότι η μία «θα φέρει τον άντρα της να την γ…..». Σε κάποια στιγμή η μία γυναίκα την πλησίασε και την έφτυσε στο πρόσωπο.

Σε ΑμεΑ ανήκει το χτυπημένο αμάξι

Η Σβετλάνα πληροφορήθηκε ότι το αυτοκίνητο που χτυπήθηκε από το όχημα των γυναικών ανήκει σε άτομο με ειδικές ανάγκες.

Την ώρα του επεισοδίου εμφανίστηκε ο φρουρός του χώρου στάθμευσης και δεν επέτρεψε στις τρεις γυναίκες να φύγουν, ενώ κάλεσε και την αστυνομία και ανέμενε και τον ιδιοκτήτη του άλλου οχήματος.

Η Σβετλάνα αποχώρησε και σήμερα κλήθηκε από την αστυνομία να δώσει κατάθεση.

Όπως είπε, ένιωσε την ανάγκη να σταματήσει το όχημα των γυναικών γιατί ήταν κρίμα να προκαλέσουν ζημιά και να μην αναλάβουν την ευθύνη τους.

Ωστόσο, δεν περίμενε να δεχθεί τέτοια ρατσιστική επίθεση και αυτός ήταν ο λόγος που δημοσιοποίησε το βίντεο.

*Η ομάδα του CNN Greece αποφάσισε να μην προβάλει το εν λόγω βίντεο λόγω σκληρής γλώσσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ