ΚΟΣΜΟΣ

Β.Κορέα σε ΗΠΑ: Καμία συνομιλία για τα πυρηνικά αν δεν εγκαταλείψετε την εχθρική πολιτική

Β.Κορέα σε ΗΠΑ: Καμία συνομιλία για τα πυρηνικά αν δεν εγκαταλείψετε την εχθρική πολιτική
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Susan Walsh

«Η Βόρεια Κορέα δεν ενδιαφέρεται για τη συνέχιση των συνομιλιών για τα πυρηνικά όσο οι ΗΠΑ δεν εγκαταλείπουν την εχθρική πολιτική τους», δηλώνει η Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων KCNA, που επικαλείται εκπρόσωπο του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών, η Πιονγκγιάνγκ δίνει στην Ουάσινγκτον περιθώριο ως το τέλος του 2019, προκειμένου «να λάβει πρακτικά μέτρα ώστε να αποσύρει αμετάκλητα την πολιτική της».

Μετά από οκτώμισι ώρες συζητήσεων των δύο αντιπροσωπειών στην Στοκχόλμη που διακόπηκαν χθες Σάββατο, η βορειοκορεατική πλευρά κατηγόρησε ευθέως την Ουάσινγκτον για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων.

«Οι διαπραγματεύσεις δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μας και τελικά διακόπηκαν», είπε ο Βορειοκορεάτης επικεφαλής διαπραγματευτής Κιμ Μιονγκ Γκιλ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, έξω από την πρεσβεία της χώρας του στη Στοκχόλμη.

«Είμαστε απογοητευμένοι επειδή οι ΗΠΑ δεν έβαλαν τίποτα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τώρα την ευθύνη για τη συνέχιση των συνομιλιών την έχουν οι ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Επιπλέον, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι Ηνωμένες Πολιτείες να παρουσιάσουν εναλλακτικά σχέδια για τις πυρηνικές συνομιλίες, που έχουν παγώσει, εντός δύο εβδομάδων και ότι η τύχη των συνομιλιών βρίσκεται στα χέρια της Ουάσινγκτον με διορία το τέλος του χρόνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ