ΚΟΣΜΟΣ

Σαχάρ Ταμπάρ: Συνελήφθη η... ζόμπι «Αντζελίνα Τζολί» από το Ιράν

Σαχάρ Ταμπάρ: Συνελήφθη η... ζόμπι «Αντζελίνα Τζολί» από το Ιράν
Instagram/sahartabar_official

Η Σαχάρ Ταμπάρ, η Ιρανή που είχε γίνει viral στο διαδίκτυο λόγω της τρομακτικής εμφάνισής της, συνελήφθη από τις Αρχές της χώρας, με την κατηγορία της «βλασφημίας». 

Είχε υποβληθεί σε σειρά αισθητικών επεμβάσεων για να μοιάσει στην Αντζελίνα Τζολί, το αποτέλεσμα, όμως, παρέπεμπε περισσότερο σε ζόμπι.

Προφυλακίστηκε κατ' εντολή δικαστηρίου της Τεχεράνης, το οποίο είναι αρμόδιο να δικάζει «πολιτιστικά αδικήματα και την ηθική και κοινωνική διαφθορά». Δεν έχει διευκρινιστεί πότε έγινε η σύλληψη.

Κατηγορείται για βλασφημία, υποκίνηση βίας, απόκτηση εισοδημάτων με ακατάλληλα μέσα και υποκίνηση των νέων στη διαφθορά, ανέφερε το πρακτορείο.

Η γυναίκα έγινε διάσημη πέρσι. Περίπου 26.800 άνθρωποι την ακολουθούσαν στο Instagram μετά την ανάρτηση φωτογραφιών της καινούργιας της εμφάνισης.

Οι φωτογραφίες, πάντως, ήταν ρετουσαρισμένες, για να μοιάζει με την Αντζελίνα Τζολί. Σε ορισμένες από αυτές εμφανίζεται με ρουφηγμένο το πρόσωπο, σαρκώδη χείλη και ανασηκωμένη μύτη. Σε άλλες φοράει χιτζάμπ που αφήνει να φανούν λίγο τα μαλλιά της και ένας επίδεσμος στη μύτη της.

Η ρινοπλαστική είναι πολύ διαδεδομένη στην Τεχεράνη και κάθε χρόνο γίνονται χιλιάδες πλαστικές επεμβάσεις στη χώρα.

Το Instagram είναι η μοναδική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που είναι προσβάσιμη από το Ιράν, αφού το Facebook, το Twitter και το Telegram είναι απαγορευμένα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ