ΚΟΣΜΟΣ

Στα 14 την πυροβόλησαν στο κεφάλι, στα 17 στέφθηκε «βασίλισσα» του σχολικού χορού

Στα 14 την πυροβόλησαν στο κεφάλι, στα 17 στέφθηκε «βασίλισσα» του σχολικού χορού
Facebook/Praying for Deserae Turner

Η 17χρονη Deserae Turner στέφθηκε «βασίλισσα» σχολικού χορού στη Γιούτα των ΗΠΑ. Λαμπερή μέσα στο καινούργιο της φόρεμα και χαμογελαστή, η νεαρή απήλαυσε την υπέροχη βραδιά. Πριν από δύο χρόνια, όμως, ακόμη και η δυνατότητα να δώσει το «παρών» στον χορό, φάνταζε αδύνατη.

 

Η Turner έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης τον Φεβρουάριο του 2017. Πήγε να συναντήσει τον φίλο της Colter Peterson και ακόμη έναν νεαρό ονόματι Jayzon Decker, όταν οι δυο τους την πυροβόλησαν στο κεφάλι και την εγκατέλειψαν, θεωρώντας πως έχει πεθάνει.

Στη συνέχεια, οι 17χρονοι δράστες της έκλεψαν τα χρήματα που είχε πάνω της και εξαφανίστηκαν. Τελικώς συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 15 ετών με ισόβια.

Πέρασαν 8 ώρες μέχρι να εντοπιστεί η νεαρή, που δεν είχε πεθάνει αλλά έφερε σοβαρότατο τραύμα.

Έκτοτε, η ανήλικη έχει υποβληθεί σε 10 χειρουργικές επεμβάσεις στον εγκέφαλο και κάνει καθημερινές φυσικοθεραπείες για να μπορέσει να κινήσει σωστά στην αριστερή πλευρά του σώματός της.

Δύο και πλέον χρόνια μετά την επίθεση, αποφάσισε να να πάει στον σχολικό χορό. Όπως παραδέχθηκε, δεν θεωρούσε ποτέ πολύ σημαντικό τον «βασιλικό» τίτλο, ωστόσο, αναλογιζόμενη τα όσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια, είναι κάτι που της προσφέρει ιδιαίτερη χαρά.

Ένας κοντινός της φίλος τη συνόδεψε και χόρεψε τον πρώτο της χορό με τον «βασιλιά» του χορού, ο οποίος τη βοήθησε να κρατήσει την ισορροπία της.

Είναι υπέροχο να νιώθεις ότι σε αγαπούν, σημείωσε η νεαρή.

At 14, she was shot in the head and left for dead. At 17, she's her high school's homecoming queen, by Scottie Andrew, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ