ΚΟΣΜΟΣ

Το γαμήλιο «χάκα» που έγινε viral

Το γαμήλιο «χάκα» που έγινε viral
CNN

Θα ήταν ένας παραδοσιακός γάμος. Μία έκπληξη των καλεσμένων στους νεόνυμφους, όμως, τον έκανε πιο... παραδοσιακό από το προβλεπόμενο.

Οι φίλοι του ζευγαριού αποφάσισαν να τιμήσουν τους νεόνυμφους: Χόρεψαν το περίφημο Χάκα, τον παραδοσιακό πολεμικό χορό των Μαορί, κάνοντας τη νύφη να δακρύσει από συγκίνηση και τους νεόνυμφους να μπουν και οι ίδιοι στο χορό.

«Γνωρίζαμε πως είχαν οργανώσει ένα Χάκα αλλά όχι κάτι τέτοιο. Και με την καλύτερή μου φίλη να συμμετέχει σε αυτό, αποδείχτηκε μεγάλη έκπληξη», είπε στο CNN η νύφη, Aaliya Armstrong, προσθέτοντας: «Αγαπώ πολύ τη ‘’Μαορί’’ πλευρά μου αλλά αυτή τη φορά, το να παρακολουθώ το Χάκα, ήταν διαφορετικό. Γιατί γνώριζα πως το έκαναν για εμένα και το σύζυγό μου. Ήταν ευλογία το να συμμετέχουμε σε κάτι τέτοιο».

Όταν η νύφη είδε την καλύτερή της φίλη και την κουμπάρα της να μπαίνουν στο χορό, τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της, Μπέντζαμιν αποφάσισαν να μπουν και οι ίδιοι στο χορό, για να γίνουν μύστες της μοναδικής αυτής στιγμής.

Όταν τελείωσε το Χάκα, ο Μπέντζαμιν ευχαρίστησε τους «χορευτές», αγγίζοντας το μέτωπό του στο δικό τους – ένας παραδοσιακός χαιρετισμός των Μαορί.

Ο Heinrich Hetting και ο αδερφός του, ξαδέρφια της νύφης, που έχουν εταιρεία παραγωγής στο Όκλαντ (Westone Productions), μόνταραν, ως δώρο γάμου για το ζευγάρι, το βίντεο. Το οποίο, κυκλοφορώντας στον παγκόσμιο Ιστό, προκάλεσε ντελίριο. Μέσα σε μερικές ώρες, πάνω από 19 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν παρακολουθήσει το ξεχωριστό γαμήλιο χάκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ