ΚΟΣΜΟΣ

Σέρμπος στο CNN Greece για Συρία: Ο Τραμπ εργαλειοποιεί τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής

Σέρμπος στο CNN Greece για Συρία: Ο Τραμπ εργαλειοποιεί τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής
AP Photo

Ως προσπάθεια «εργαλειοποίησης των θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής, για εσωτερικούς λόγους, εν όψει και των κρίσιμων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ» ερμήνευσε ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Σωτήρης Σέρμπος, τις αποφάσεις του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το βόρειο τμήμα της Συρίας.

Μιλώντας στο CNN Now, το ενημερωτικό «στίγμα» του CNN Greece, ο κ. Σέρμπος εκτίμησε πως «είναι ένα πράγμα να βρεθεί ένα modus vivendi στις σχέσεις μεταξύ Αμερικανών και Τούρκων, το οποίο θα περιλαμβάνει και μια σειρά παραχωρήσεων από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία και είναι κάτι τελείως διαφορετικό να αφήνεις στο έλεος των Τούρκων το μεγαλύτερο σύμμαχό στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους».

Εξίσου σημαντικό είναι και το ζήτημα που αφορά στη γενικότερη στάση της Τουρκίας, καθώς, όπως εκτιμά ο κ. Σέρμπος, «οι δυνάμεις των Κούρδων ανταρτών δεν είναι μια αδύναμη δύναμη, όπως τη θυμόμασταν παλαιότερα, όταν γινόταν λόγο για δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής, αλλά είναι μια οργανωμένη συμβατική δύναμη».

«Άρα η Τουρκία θα το σκεφτεί διπλά πόσο θα προχωρήσει εντός του συριακού εδάφους», σημείωσε - μεταξύ άλλων - ο Σωτήρης Σέρμπος.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ