ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκίνησε η χιονοθύελλα στην Ουάσινγκτον- Συναγερμός και σε άλλες Πολιτείες

Ξεκίνησε η χιονοθύελλα στην Ουάσινγκτον- Συναγερμός και σε άλλες Πολιτείες
REUTERS/Jonathan Ernst

Το Τεννεσί και η Βόρεια Καρολίνα ήταν οι πρώτες Πολιτείες που χτυπήθηκαν από το κύμα κακοκαιρίας που θα σαρώσει το ανατολικό κομμάτι των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, ξεκίνησε να χιονίζει στην Ουάσινγκτον όπου το χιόνι αναμένεται να φτάσει ακόμα και τους 70 πόντους, ενώ οι προβλέψεις κάνουν λόγο για τη δεύτερη μεγαλύτερη χιονόπτωση τα τελευταία 100 χρόνια.

Επιπλέον, την πρωτεύουσα των ΗΠΑ θα σαρώσουν πάρα πολύ δυνατοί άνεμοι. Για την ώρα, στη βόρεια Καρολίνα έχουν αναφερθεί 4 θάνατοι σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα που σχετίζονται με την κακοκαιρία.

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μύριελ Μπάουζερ προειδοποίησε τους κατοίκους της πρωτεύουσα των ΗΠΑ να μείνουν στα σπίτια τους και να προετοιμαστούν για ένα φαινόμενο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Στο μεταξύ, εκτός από την Ουάσινγκτον η κακοκαιρία, αν και όχι στον ίδιο βαθμό, αναμένεται να χτυπήσει και πόλεις όπως η Φιλαδέλφεια και η Νέα Υόρκη. Επίσης, σε επιφυλακή βρίσκονται οι Πολιτείες του Μέρυλαντ, της Βιρτζίνια, του Ντέλαγουερ και του Νιου Τζέρσεϊ. Συνολικά η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως έως τώρα έχουν ακυρωθεί πάνω από 6000 πτήσεις σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για την Παρασκευή και το Σάββατο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ