ΚΟΣΜΟΣ

Σάρλοτ Ράμπλινγκ: Ρατσιστής κατά των λευκών είναι ο Σπάικ Λι

Σάρλοτ Ράμπλινγκ: Ρατσιστής κατά των λευκών είναι ο Σπάικ Λι
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ CLEMENS BILAN

H Βρετανίδα ηθοποιός Σαρλότ Ράμπλινγκ, που είναι υποψήφια στην κατηγορία του πρώτου γυναικείου ρόλου στα βραβεία Όσκαρ, εξέφρασε χθες την άποψη ότι η αντίδραση του Αμερικανού σκηνοθέτη Σπάικ Λι, που αποφάσισε να μην παραστεί στην τελετή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη φυλετικής ποικιλίας στις υποψηφιότητες, είναι «ρατσιστική για τους λευκούς».

«Συμβαίνει το αντίθετο, είναι ρατσιστικό, ρατσιστικό για τους λευκούς. Δεν μπορούμε ποτέ να γνωρίζουμε εάν αυτό πραγματικά ισχύει, όμως πιθανόν οι μαύροι ηθοποιοί να μην άξιζαν να περάσουν στην τελική φάση» δήλωσε η ηθοποιός στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ η ίδια απέρριψε επίσης την ιδέα του Σπάικ Λι να τηρηθούν ποσοστώσεις προκειμένου οι εκπρόσωποι των μειονοτικών ομάδων να περιλαμβάνονται πάντα στον κατάλογο των υποψηφιοτήτων.

«Γιατί να ταξινομούμε τους ανθρώπους; Θα υπάρχει πάντα κάποιος που θα λέει: Είστε πολύ το ένα, πάρα πολύ μαύροι, πάρα πολύ λευκοί ή λιγότερο όμορφοι... Άραγε θα ταξινομούμε τους πάντες για να δημιουργούμε μειονότητες παντού;» είπε η Βρετανίδα ηθοποιός που είναι υποψήφια για την ερμηνεία της στην ταινία «45 χρόνια» του Άντριου Χέι.

Διαβάστε ακόμα:

Ο πολύχρωμος ρατσισμός των αθώων Oscars

ΔΗΜΟΦΙΛΗ