ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν σε Τραμπ: Η τουρκική επίθεση στη Συρία πρέπει να τερματιστεί άμεσα

Μακρόν σε Τραμπ: Η τουρκική επίθεση στη Συρία πρέπει να τερματιστεί άμεσα
Φωτογραφία αρχείου (AP Photo/Francois Mori)

Η τουρκική επίθεση στη Συρία πρέπει να τερματιστεί «το ταχύτερο», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χθες Παρασκευή (11/10), κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των δύο ηγετών, ο Μακρόν «υπογράμμισε την ανάγκη πριν απ’ όλα να αποτραπεί κάθε αναγέννηση του Νταές (σ.σ. η ονομασία του Ισλαμικού Κράτους στη Γαλλία) στην περιοχή», να «υποστηριχθούν αυτοί που επικράτησαν στο πλευρό μας στο πεδίο της μάχης εναντίον των τρομοκρατών» και να «προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός», σημείωσε το Ελιζέ.

Ο αρχηγός του γαλλικού Κράτους στάθηκε στην «ανάγκη να σταματήσει η τουρκική επίθεση το ταχύτερο. Η Γαλλία και οι ΗΠΑ, που έχουν κοινές ανησυχίες, θα συνεχίσουν να συντονίζονται στενά τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε η γαλλική προεδρία.

Οι τουρκικές δυνάμεις κλιμάκωσαν χθες Παρασκευή τους βομβαρδισμούς τους εναντίον κουρδικών θέσεων στη βορειοανατολική Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως η επιχείρηση θα συνεχιστεί παρά τις αμερικανικές προειδοποιήσεις και τις απειλές περί επιβολής σκληρών οικονομικών κυρώσεων στη χώρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ