Νέα γαλλοκυπριακή ναυτική άσκηση στην κυπριακή ΑΟΖ
Η Γαλλία επιβεβαίωσε την συμμετοχή γαλλικής φρεγάτας σε γαλλοκυπριακή ναυτική άσκηση στα κυπριακά χωρικά ύδατα.
Εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ότι η φρεγάτα Auvergne κατέπλευσε στο λιμάνι της Λάρνακας στις 10 Οκτωβρίου και ότι η φρεγάτα Lafayette «επρόκειτο να πραγματοποιήσει ασκήσεις μαζί με το κυπριακό πολεμικό ναυτικό την Κυριακή 13 Οκτωβρίου».
Λίγο νωρίτερα, η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί δήλωσε μέσω του Twitter ότι «γαλλοκυπριακές ναυτικές ασκήσεις πραγματοποιούνται στα κυπριακά χωρικά ύδατα».
«Θέλουμε να επιτρέψουμε στην Κύπρο, κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να έχει την δυνατότητα να ασκήσει τις ευθύνες της εντός των υδάτων που ανήκουν στην κυριαρχία της», έγραψε η Φλοράνς Παρλί.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταγγείλει επανειλημμένα τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Πρόσφατα η Άγκυρα ανέπτυξε το ερευνητικό σκάφος Γιαβούζ στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική - Κατασχέθηκαν πάνω από 26 κιλά κοκαΐνης
18:41
Το Ιράν διέκοψε την διέλευση των δεξαμενόπλοιων από τα Στενά του Ορμούζ λόγω επιθέσεων στο Λίβανο
18:37
Συναγερμός στο ΑΠΘ: Φοιτητής διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα - Ιχνηλατούνται οι επαφές του
18:30
Εκτός συμφωνίας ο Λίβανος δηλώνει ο Τραμπ - Σταματά η διέλευση τάνκερ απο τα Στενά του Ορμούζ λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών
18:26