ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Στο θέμα της Συρίας είμαι ένα μοναχικό νησί

Τραμπ: Στο θέμα της Συρίας είμαι ένα μοναχικό νησί
Assoxciated Press

Αποφασισμένος να επιμείνει στην επιλογή του να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από τη Συρία, εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Δεχόμενος κριτική τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από μεγάλο μέρος των Ρεπουμπλικανών, ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχτηκε ότι στο ζήτημα της Συρίας είναι «ένα μοναχικό νησί». Ωστόσο, τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να διεξάγουν «ατελείωτους πολέμους».

«Πρέπει να φέρουμε στην πατρίδα τους ήρωες μας, τους σπουδαίους στρατιώτες μας. Είναι ώρα, είναι ώρα», είπε ο Τραμπ στην ομιλία του στο Values Voter Summit, μια ετήσια συνάντηση συντηρητικών ακτιβιστών.

Σύμφωνα με το Associated Press, περιέγραψε τη Μέση Ανατολή ως «χαμένη υπόθεση», παρά τη μακροχρόνια στρατιωτική ανάμειξη των ΗΠΑ και τις επενδύσεις τους.

Υπογράμμισε ότι:

«Είναι λιγότερη ασφαλής τώρα. Λιγότερο ασφαλής, λιγότερο σταθερή και πολεμάνε. Αυτό κάνουν, πολεμάνε».

Ο Τραμπ ανακοίνωσε επίσης ότι θα χορηγήσει βοήθεια 50 εκατομμυρίων στις χριστιανικές κοινότητες της Συρίας.

Πριν την ομιλία, βγήκε στην εξέδρα μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο ο πάστορας Άντριου Μπράνσον οποίος απελευθερώθηκε από τον Ερντογάν τον Οκτώβριο του 2018, ύστερα από κράτηση 2 ετών στις τουρκικές φυλακές.

Η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ συνόψισε τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την εξωτερική πολιτική. Ο κ. Τραμπ δεν επιθυμεί αμερικανική στρατιωτική παρουσία εκεί που δεν διακυβεύονται υψίστης σημασίας αμερικανικά οικονομικά συμφέροντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ