Τουρκία: «Παράνομες και μεροληπτικές» οι αποφάσεις της Ε.Ε για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε και καταδίκασε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο και για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία.
Σε κοινή δήλωσή τους οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών καταδίκασαν νωρίτερα σήμερα την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία και ανακοίνωσαν πως η Ένωση προετοιμάζει «περιοριστικά μέτρα» έναντι ατόμων και εταιρειών που εμπλέκονται στις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Επίσης τα κράτη μέλη της ΕΕ δεσμεύτηκαν να αναστείλουν τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία.
Η Άγκυρα θα εξετάσει σοβαρά τη συνεργασία της με το μπλοκ σε συγκεκριμένους τομείς εξαιτίας της «παράνομης και μεροληπτικής» συμπεριφοράς της ΕΕ, υπογραμμίζει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Παράλληλα επέκρινε έντονα την κριτική της ΕΕ για την επίθεση της Άγκυρας στη Συρία κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής, κάνοντας λόγο για «μια προσέγγιση που προστατεύει τους τρομοκράτες».
«Το γεγονός ότι η ΕΕ υιοθετεί μια προσέγγιση που προστατεύει τα τρομοκρατικά στοιχεία είναι απαράδεκτη», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Άγκυρας.
Ανελέητο σφυροκόπημα του Ισραήλ στον Λίβανο: Δεκάδες νεκροί - Παιδιά εγκλωβισμένα στα συντρίμμια (pics&vids)
17:15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ CNN GREECE : «Δεν είναι το τέλος του κόσμου», «δεν ζούμε στο Μεσαίωνα»: Τι λένε έφηβοι και γονείς για το μπλόκο στα social media
17:10
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στη Βασιλίσσης Όλγας - Σε πλήρη λειτουργία ο αναβαθμισμένος άξονας (pics)
17:02
Κοινή δήλωση δέκα Ευρωπαίων ηγετών χαιρετίζει την εκεχειρία ΗΠΑ - Ιράν: Συνυπογράφει ο Μητσοτάκης
16:54