ΚΟΣΜΟΣ

Βαρκελώνη: Ταραχές μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών μετά την καταδίκη εννέα αυτονομιστών

Βαρκελώνη: Ταραχές μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών μετά την καταδίκη εννέα αυτονομιστών

Η αστυνομία επιτέθηκε επανειλημμένα σήμερα σε αυτονομιστές διαδηλωτές κοντά στην είσοδο του διεθνούς αεροδρομίου της Βαρκελώνης.

Χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το αεροδρόμιο για να αποκλείσουν τις εισόδους του, αντιδρώντας έτσι στην καταδίκη από το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας εννέα αυτονομιστών σε ποινές κάθειρξης από εννέα έως 13 χρόνια για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας το 2017, γράφει η εφημερίδα El Mundo.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο, εκατοντάδες ακτιβιστές ήρθαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις της τάξης στις οποίες πέταξαν πέτρες και κάδους απορριμμάτων. Η αστυνομία επιτέθηκε όταν αυτοί προσπάθησαν να παραβιάσουν την ταινία ασφαλείας για να μπουν μέσα στο αεροδρόμιο.

Εκπρόσωπος της καταλανικής αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις της τάξης απώθησαν «τα άτομα που προσπαθούσαν να παραβιάσουν την ταινία της αστυνομίας».

Σύμφωνα με τον διαχειριστή του αερολιμένα Aena, τουλάχιστον 20 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω των διαδηλώσεων.

Βίντεο δείχνει την αστυνομία να χρησιμοποιεί γκλοπ εναντίον κάποιων διαδηλωτών, ορισμένοι από αυτούς φορούσαν μάσκες και κουκούλες, οι οποίοι απαντούσαν σπρώχνοντας. Η αστυνομία προχώρησε σε προφυλακίσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ