Βαρκελώνη: Ταραχές μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών μετά την καταδίκη εννέα αυτονομιστών
Η αστυνομία επιτέθηκε επανειλημμένα σήμερα σε αυτονομιστές διαδηλωτές κοντά στην είσοδο του διεθνούς αεροδρομίου της Βαρκελώνης.
Χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το αεροδρόμιο για να αποκλείσουν τις εισόδους του, αντιδρώντας έτσι στην καταδίκη από το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας εννέα αυτονομιστών σε ποινές κάθειρξης από εννέα έως 13 χρόνια για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας το 2017, γράφει η εφημερίδα El Mundo.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο, εκατοντάδες ακτιβιστές ήρθαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις της τάξης στις οποίες πέταξαν πέτρες και κάδους απορριμμάτων. Η αστυνομία επιτέθηκε όταν αυτοί προσπάθησαν να παραβιάσουν την ταινία ασφαλείας για να μπουν μέσα στο αεροδρόμιο.
Εκπρόσωπος της καταλανικής αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις της τάξης απώθησαν «τα άτομα που προσπαθούσαν να παραβιάσουν την ταινία της αστυνομίας».
Σύμφωνα με τον διαχειριστή του αερολιμένα Aena, τουλάχιστον 20 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω των διαδηλώσεων.
Βίντεο δείχνει την αστυνομία να χρησιμοποιεί γκλοπ εναντίον κάποιων διαδηλωτών, ορισμένοι από αυτούς φορούσαν μάσκες και κουκούλες, οι οποίοι απαντούσαν σπρώχνοντας. Η αστυνομία προχώρησε σε προφυλακίσεις.
Πυρκαγιά στο Σπαθάρι της Εύβοιας - Σηκώθηκαν 11 εναέρια μέσα
16:54
Βενεζουέλα: Στις 54.000 οι αγνοούμενοι από τον διπλό σεισμό - Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες
16:40
Βοιωτία: 112 για ετοιμότητα και εκκένωση σε Άγιο Βασίλειο - Καλύτερη εικόνα από την Πέτρα
16:28
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Καλαμιώνα Ρόδου
16:21