ΚΟΣΜΟΣ

Οργή στη Γερμανία: Στο «φως» βίντεο - ντοκουμέντο με φρικτά βασανιστήρια πειραματόζωων

Οργή στη Γερμανία: Στο «φως» βίντεο - ντοκουμέντο με φρικτά βασανιστήρια πειραματόζωων
Screengrab/Cruelty Free International

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία βίντεο που κατέγραψαν μέλη φιλοζωικής οργάνωσης σε ένα εργαστήριο δοκιμών φαρμάκων στο Αμβούργο.

Βάναυσες εικόνες μαϊμούδων, γατών και σκύλων, τα οποία χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα, κατέγραψε η ΜΚΟ Cruelty Free Internation, όταν μπήκε στις εγκαταστάσεις της Laboratory of Pharmacology and Toxicology (LPT).

Τα ζωάκια στο βίντεο φαίνονται εμφανώς τρομοκρατημένα, ουρλιάζουν και φέρουν πολλά τραύματα.

Στα πλάνα φαίνονται επίσης εργαζόμενοι των εγκαταστάσεων να χρησιμοποιούν τσιμπήδες για να πιάσουν τις μαϊμούδες από τον λαιμό.

Σε μία συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, ένας από τους απαράδεκτους εργαζόμενους καταγράφεται να χτυπάει το κεφάλι ενός στην κάσα της πόρτας.

Πολλές από τις μαϊμούδες που ήταν κλεισμένες σε κλουβιά -μικρότερα τους ενός μέτρου- στριφογύριζαν γύρω από τον εαυτό τους, κάτι που, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Guardian, φανερώνει τη θλίψη τους. Σε άλλα σημεία του χώρου, σκύλοι έχουν ξαπλώσει πάνω στα δικά τους αίματα και κόπρανα.

Οι απάνθρωπες αυτές εικόνες εξόργισαν τις φιλοζωικές οργανώσεις:

«Η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη και πιθανώς παράνομη» δήλωσε εκπρόσωπος της Humane Society International. Συμπλήρωσε επίσης πως κάθε δεδομένο που θα συλλέξουν από αυτά τα ζώα είναι «άχρηστο», καθώς η φυσιολογία τους έχει αλλάξει από το στρες που έχουν βιώσει.

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έχουν επιθεωρηθεί εννέα φορές από το 2015, με τις επτά μάλιστα να είχαν γίνει απροειδοποίητα. Οι δύο τελευταίες επιθεωρήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 8 Οκτωβρίου και μία εβδομάδα μετά, οι Αρχές έλαβαν γνώση του υλικού που καταγράφηκε. Οι επιθεωρητές κατέγραψαν 44 μαϊμούδες να ζουν σε «πολύ μικρά κλουβιά», ενώ παράλληλα κατήγγειλαν μία «μακροχρόνια ταλαιπωρία».

Σε μία περίπτωση μάλιστα, στις εγκαταστάσεις δόθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για χρήση καινούριων σκυλιών χωρίς άδεια, σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, που έφερε πρώτη στο «φως» το σκάνδαλο.

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, έχουν απαγγελθεί ποινικές διώξεις στον εισαγγελέα, λόγω ύποπτης παράνομης δραστηριότητας.

ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρές εικόνες:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ