Ανάληψη... σολομού από ΑΤΜ; Κι όμως, στη Σιγκαπούρη γίνεται
Τον περασμένο Ιανουάριο, στο εμπορικό κέντρο Wisteria στη Σιγκαπούρη εμφανίστηκε ένα καινούριου τύπου ATM: στο οποίο μπορείτε να κάνετε ανάληψη όχι χρημάτων, αλλά… φιλέτων κατεψυγμένου σολομού από τα νορβηγικά φιορδ, βάρους 200 γραμμαρίων το καθένα.
Σήμερα, δεκάδες ATM σολομού είναι διάσπαρτα σε όλη αυτή τη νήσο-κράτος.
Η πατρότητα της ιδέας ανήκει στον Μανίς Κούμαρ, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Norwegian Salmon Pte Ltd, o οποίος θέλησε να κάνει τον αγαπημένο του σολομό προσιτό, οικονομικά, σε όλους. Έκοψε το κόστος βιτρίνων, προσωπικού και διανομέων και πουλάει φτηνά.
Σε θερμοκρασία -20 βαθμών Κελσίου στο εσωτερικό του ATM, τα φιλέτα διατηρούνται για δύο ολόκληρα χρόνια.
Ο Κούμαρ επέλεξε τη Σιγκαπούρη, λόγω της εκεί κουλτούρας αυτόματων μηχανών πώλησης - εκεί πωλούνται άπειρα αγαθά μέσω αυτόματων μηχανών (από παγωτά μέχρι και αυτοκίνητα πολυτελείας). Πλέον, στους Σιγκαπουριανούς λάτρεις του σολομού, η λιχουδιά διατίθεται σε ATM σολομού σε 61 τοποθεσίες.
«Υπήρξαν περιπτώσεις που οι πελάτες αγόραζαν σολομό τις μεταμεσονύκτιες ώρες» είπε ο Κούμαρ.
Το 1ο κατάστημα Νέας Εμπειρίας της CrediaBank στη Θεσσαλονίκη άνοιξε τις πόρτες του
10:42
Συρία: Σύγκρουση τρένου με όχημα που διέσχιζε τις γραμμές - Δύο νεκροί και 11 τραυματίες
10:34
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας - Ρωσίας: «Υπάρχει πρόοδος», λέει εκπρόσωπος του Πούτιν
10:31
Τέλος στις διεκδικήσεις του Δημοσίου για περιουσίες πολιτών με οθωμανικά φιρμάνια – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη
10:29