Γερμανία: Διαδηλωτές υπέρ των Κούρδων διέκοψαν κυβερνητικό μπρίφινγκ
Ομάδα διαδηλωτών υπέρ των Κούρδων διέκοψε νωρίτερα την τακτική ενημέρωση των συντακτών από τους εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης.
Οι διαδηλωτές μπήκαν στην αίθουσα κρατώντας πανό με συνθήματα περί «γενοκτονίας στην βόρεια Συρία με γερμανικά όπλα» και ζητούσαν από την γερμανική κυβέρνηση να αντισταθεί στα σχέδια της Άγκυρας.
Ο συντονιστής της ενημέρωσης ενεργοποίησε άμεσα την λειτουργία «off the record», προκειμένου να κλείσουν οι κάμερες και οι διαδηλωτές αποχώρησαν έπειτα από 20'.
Το Σάββατο σε πολλές πόλεις της Γερμανίας προγραμματίζονται μεγάλες φιλοκουρδικές διαδηλώσεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, ειδικά στην Κολωνία αναμένεται να λάβουν μέρος δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές.
Η Κουρδική Κοινότητα της Γερμανίας πάντως απηύθυνε έκκληση για «αυτοσυγκράτηση» κατά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, μετά και τα πρόσφατα επεισόδια στην πόλη Χέρνε, όπου συνεπλάκησαν Κούρδοι με Τούρκους.
ΗΠΑ: Ανακαλείται η άδεια που επέτρεπε την πώληση ιρανικού πετρελαίου μετά τις επιθέσεις
23:28
Reuters: Το ΝΑΤΟ επιλέγει τα σουηδικά αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης αντί των αμερικανικών
23:19
Χωρίς ρεύμα περιοχές σε Ανθούπολη, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νίκαια και Ζωγράφου
23:06
Το Κογκρέσο «τείχος» στα σχέδια Τραμπ για τα F-35 στην Τουρκία - Πώς μπορεί να τα προσπεράσει
23:00