ΚΟΣΜΟΣ

Το «φαινόμενο του Λαζάρου»: Πέθανε... δύο φορές σε τρεις ώρες

Το «φαινόμενο του Λαζάρου»: Πέθανε... δύο φορές σε τρεις ώρες
PIXABAY

Ένα σπάνιο φαινόμενο νεκροφάνειας - ή, αλλιώς, «φαινόμενο του Λαζάρου» - καταγράφηκε στην Ινδία.

Σύμφωνα με το Russia Today, επρόκειτο για μία 45χρονη γυναίκα που, μετά από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, κατέληξε σε νοσοκομείο της πόλης Chandigarh, όπου είχε εισαχθεί για θεραπεία.

Οι συγγενείς της περίμεναν στο νοσοκομείο περίπου 3 ώρες μέχρι να μπορέσει ένα ασθενοφόρο να μεταφέρει τη σορό της στο σπίτι, για να ετοιμάσουν την κηδεία της.

Κατά τη διαδρομή, ωστόσο, είδαν τη γυναίκα να κινείται. Παρά το τεράστιο σοκ, οι συγγενείς της έσπευσαν να τη μεταφέρουν σε άλλο νοσοκομείο. Οι γιατροί έκαναν προσπάθειες να την επαναφέρουν, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό κι, έτσι, κηρύχτηκε και επίσημα νεκρή.

Το γεγονός αυτό ονομάζεται «φαινόμενο του Λαζάρου» ή νεκροφάνεια.

Σύμφωνα με το Δρ. Ντασάρι Χαρίς, επικεφαλής του ιατροδικαστικού τμήματος του νοσοκομείου, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί μόλις 38 τέτοιες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο ίδιος εξηγεί πως ορισμένα φάρμακα, που χορηγούνται σε ασθενείς σε καταστάσεις κρίσης, μπορούν να έχουν πιο μακροχρόνιες επιπτώσεις. Μάλιστα, παλιότερα πίστευαν πως μπορούν να «αναστήσουν» προσωρινά τους ασθενείς μετά την επίσημη αναγγελία του θανάτου τους.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ