Συρία: Ο τουρκικός στρατός θα έχει τον κύριο έλεγχο στη «ζώνη ασφαλείας»
Ο τουρκικός στρατός θα έχει τον κύριο έλεγχο στην «ζώνη ασφαλείας» στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν ΗΠΑ και Τουρκία, έπειτα από συνομιλίες στην Άγκυρα που διεξήγαγαν οι ανώτατοι αξιωματούχοι των δύο χωρών.
Το αποτέλεσμα των συνομιλιών ήταν μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός στην στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας εναντίον Κούρδων μαχητών.
«Η ζώνη ασφαλείας θα επιβληθεί ως επί το πλείστον από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις», υπογραμμίζει το ανακοινωθέν.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε πως δεν δόθηκαν εγγυήσεις κατά την διάρκεια των συνομιλιών για την μεθοριακή συριακή πόλη Κομπάνι.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, σε αντίθεση με τις ανακοινώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς, είπε πως η συμφωνία δεν είναι μια «εκεχειρία», αλλά η Τουρκία προσωρινά διακόπτει τις επιχειρήσεις της μόνο για να μπορέσει η συροκουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) να αποχωρήσει από την περιοχή.
Ισραήλ: Δώδεκα Ισραηλινοί κατηγορούνται για λαθρεμπόριο προϊόντων προς τη Χαμάς
16:35
Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στον Ασπρόπυργο με 9 συλλήψεις - Αποξηλώθηκαν καλώδια για ρευματοκλοπή
16:26
ΗΠΑ-Ιράν: Στο Ομάν αναμένεται να διεξαχθούν οι συνομιλίες Ουάσιγκτον και Τεχεράνης
16:17
Συνελήφθη 21χρονος για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ηλικιωμένου τον Ιούνιο του 2025
16:09