«14 επιθέσεις σε 36 ώρες»: Η Τουρκία κατηγορεί τους Κούρδους για παραβίαση της εκεχειρίας
Η Τουρκία κατηγόρησε σήμερα τις κουρδικές δυνάμεις για παραβίαση της εκεχειρίας που ανακοινώθηκε την Πέμπτη στη βόρεια Συρία, η οποία προβλέπει την αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων από την περιοχή με αντάλλαγμα τη διακοπή της τουρκικής επίθεσης.
«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σέβονται πλήρως τη συμφωνία», η οποία επιτεύχθηκε την Πέμπτη έπειτα από διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.
«Εντούτοις, οι τρομοκράτες (η Τουρκία αποκαλεί έτσι τις κουρδικές δυνάμεις) πραγματοποίησαν συνολικά 14 επιθέσεις τις τελευταίες 36 ώρες».
Το τουρκικό υπουργείο διευκρίνισε ότι 12 από τις επιθέσεις προέρχονταν από τη συριακή μεθοριακή πόλη του Ρας αλ-Αϊν, μια από την Ταλ Αμπιάντ και άλλη μια από την περιοχή Ταλ Ταμρ, αναφέροντας ότι χρησιμοποιήθηκαν διάφορα ελαφρά και βαρέα όπλα, ανάμεσά τους ρουκέτες.
SPONSORED
Ισότητα φύλων: Η Γαλλία δεν τηρεί την προθεσμία της ευρωπαϊκής οδηγίας για τη μισθολογική διαφάνεια
16:12
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ζήτησε από τον Τραμπ να εγγυηθεί πρόσβαση σε ιερούς τόπους
16:03
ΑΑΔΕ: Κατέσχεσε 415.000 λαθραία τσιγάρα στο «Ελ. Βενιζέλος» - Στα 85.000 ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί
15:55
Από 185 αιχμαλώτους πολέμου απελευθέρωσαν Ρωσία και Ουκρανία
15:50