ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με μαθητές στην Τουρκία: Χαιρετούν στρατιωτικά τον Ακάρ

Σάλος με μαθητές στην Τουρκία: Χαιρετούν στρατιωτικά τον Ακάρ
YOUTUBE

Αίσθηση προκαλεί το βίντειο που εμφανίζει μαθητές σχολείου στην Τουρκία να υποδέχονται τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ, με στρατιωτικό χαιρετισμό.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το περιστατικό σημειώθηκε στο σχολείο, απ’ όπου είχε αποφοιτήσει ο κ. Ακάρ.

Στο βίντεο φαίνονται οι μαθητές να σηκώνονται από τις θέσεις τους, τη στιγμή που ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μπαίνει με τη συνοδεία του στην τάξη. Στη συνέχεια, τον χαιρετούν στρατιωτικά και τραγουδούν τον ύμνο του σχολείου.

Από την πλευρά του, ο Χουλουσί Ακάρ υπογράμμισε τη σημασία της εκπαίδευσης, δίνοντας, μάλιστα, συμβουλές στα παιδιά, ώστε να επενδύσουν στη μόρφωσή τους.

Εξάλλου, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της πειθαρχίας, λέγοντας ότι αυτή χρειάζεται παντού, όχι μόνο στον στρατό ενώ συμβούλευσε τους μαθητές να φροντίζουν τους οικογενειακούς δεσμούς.

Ένας από τους μαθητές ρώτησε τον Τούρκο υπουργό Άμυνας για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Συρία κι εκείνος του απάντησε πως «η ασφάλεια και τα συμφέροντα της χώρας είναι ζωτικής σημασίας. Σε αυτό το πλαίσιο δεν θα επιτρέψουμε οποιονδήποτε κίνδυνο και απειλή εναντίον των συνόρων μας και του λαού μας στα νότια της χώρας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ