ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος σάρωσε το Ντάλας - Εικόνες καταστροφής

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος σάρωσε το Ντάλας - Εικόνες καταστροφής
@AthenaRising via AP

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε αρκετές περιοχές του βόρειου Ντάλας αργά το βράδυ της Κυριακής, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα περισσότερα από 175.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να υπάρξουν καθυστερήσεις πτήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Διασχίζοντας το Ντάλας, η καταιγίδα έπληξε μια λωρίδα γης μήκους αρκετών μιλίων, χτυπώντας κοντά στο αεροδρόμιο Λαβ Φιλντ, στη βόρεια πλευρά της πόλης, ανακοίνωσε σήμερα το Κέντρο Πρόγνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (NWS).

Εξάλλου, το Κέντρο Πρόγνωσης Καιρού ήρε σήμερα όλες τις προειδοποιήσεις για καταιγίδα και δεν εξέδωσε προειδοποιήσεις για ξαφνικές πλημμύρες.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων και την εφημερίδα Dallas Morning News, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής τραυματισμοί ούτε θάνατοι, αλλά η αστυνομία και η πυροσβεστική πηγαίνουν πόρτα-πόρτα σε ορισμένες γειτονιές κάνοντας έλεγχο για την ασφάλεια των κατοίκων.

«Ένας ισχυρός ανεμοστρόβιλος χτύπησε στις 9.02 μ.μ.», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ροθ από το Κέντρο Πρόγνωσης Καιρού της NWS, προσθέτοντας ότι τα συνεργεία των αρμοδίων υπηρεσιών πρέπει να ελέγξουν τις ζημιές με το φως της ημέρας ώστε να αποτιμήσουν τη δύναμή του.

«Είδαμε επίσης χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του γκολφ και μπάλας του μπέιζμπολ σε κάποιες περιοχές και σε μια λωρίδα γης στο βόρειο Ντάλας, όπου το ύψος της βροχόπτωσης μετρήθηκε στα 25,4 έως 76.2 χιλιοστόμετρα», είπε ο Ροθ.

Στο Twitter, το διεθνές αεροδρόμιο Dallas/Fort Worth ανακοίνωσε ότι έκλεισε τις πίστες για λόγους ασφαλείας και ότι οι αναχωρήσεις θα έχουν καθυστερήσεις σήμερα.ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ