Τραμπ: Δεν υποσχεθήκαμε στους Κούρδους ότι θα τους προστατεύσουμε για το υπόλοιπο της ζωής τους
Η κατάπαυση του πυρός μεταξύ των τουρκικών και των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία κρατάει, μολονότι έχουν αναφερθεί ορισμένες αψιμαχίες, παρατήρησε απόψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, απειλώντας και πάλι με κυρώσεις την Τουρκία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο μία ημέρα πριν λήξει η εκεχειρία, αύριο, είπε ότι η Ουάσινγκτον ουδέποτε υποσχέθηκε στους Κούρδους ότι θα παραμείνουν στην περιοχή Αμερικανοί στρατιώτες για να τους προστατεύσουν για το υπόλοιπο της ζωής τους.
Όπως είπε ο Τραμπ, γίνονται κάποιες αψιμαχίες, όμως είναι σχετικά λίγες.
Οι Κούρδοι από την πλευρά τους αποχωρούν από ορισμένες περιοχές της Συρίας «με έξυπνο τρόπο». Όσον αφορά στην Τουρκία, επανέλαβε ότι αν συμπεριφερθεί άσχημα οι ΗΠΑ θα θέσουν δασμούς στα τουρκικά προϊόντα και θα επιβάλουν κυρώσεις.
Για τους Αμερικανούς στρατιώτες, είπε ότι απομένει ακόμη ένας «μικρός αριθμός» στη Συρία αλλά ο ίδιος δεν θέλει να μείνει κανείς. Όσοι αποχωρούν θα αναπτυχθούν σε άλλες περιοχές αλλά εντέλει θα επιστρέψουν στις ΗΠΑ.
Αυτοί που έχουν παραμείνει βρίσκονται «σε μια εντελώς διαφορετική περιοχή της Συρίας», κοντά στην Ιορδανία και το Ισραήλ, ενώ άλλοι έχουν αναπτυχθεί «για να προστατεύσουν το πετρέλαιο», δηλαδή κοντά στο Ιράκ.
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αλιείς: Μπλόκο σε φορτηγά με τουρκικά ψάρια στη Νέα Μηχανιώνα
11:33
Τρίκαλα: Πώς απατεώνες άρπαξαν από ηλικιωμένη 25.000 ευρώ - Συνελήφθησαν οι δράστες
11:22
Βουλή: Έναρξη της νέας τακτικής Συνόδου με τον καθιερωμένο αγιασμό
11:21
Νεκρός βρέθηκε ο 27χρονος που είχε εξαφανιστεί από το χωριό Μυρσίνη στα Γρεβενά
11:13