ΚΟΣΜΟΣ

Υγιέστατο παιδί έζησε μια ζωή σαν άρρωστο: Μητέρα κατηγορείται για τον θάνατο της 7χρονης κόρης της

Υγιέστατο παιδί έζησε μια ζωή σαν άρρωστο: Μητέρα κατηγορείται για τον θάνατο της 7χρονης κόρης της
Go Fund Me

Μια γυναίκα από το Κολοράντο κατηγορείται για τη δολοφονία της 7χρονης κόρης της. Η ίδια ισχυρίστηκε πως το παιδί πέθανε από ανίατη ασθένεια το 2017, ωστόσο οι Αρχές πιστεύουν πως έλεγε ψέματα και χρησιμοποιούσε το παιδί για να την λυπάται ο κόσμος. 

Η Κέλι Ρενί Τέρνερ είναι αντιμέτωπη με συνολικά 13 αδικήματα μεταξύ των οποίων δολοφονία πρώτου βαθμού, παιδική κακοποίηση και απάτες.

Η 41 κατηγορείται πως εξαπάτησε το σύστημα με υγείας και εισέπραξε περισσότερα από 500.000 δολάρια από φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως το ίδρυμα Make-A-Wish.

Μάλιστα, είπε ψέματα στους γιατρούς και για τη δεύτερη κόρη της ισχυριζόμενη πως πάσχει από καρκίνο. Το 11χρονο παιδί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι υγιέστατο.

Η 7χρονη Ολίβια Γκαντ πέθανε στις 20 Αυγούστου του 2017 από μια «σπάνια ασθένεια», όπως υποστήριξε η μητέρα της. Κατά το κατηγορητήριο, όμως, η μητέρα της τής προκάλεσε εντερική ανεπάρκεια.

Η ιστορία του παιδιού ήταν πολύ γνωστή και λίγο πριν πεθάνει έγινε μια προσπάθεια να την εκπληρωθούν κάποιες ευχές, όπως το να γίνει αστυνομικός και πυροσβέστης.

Capture

Η έρευνα ξεκίνησε το 2018 όταν ένας γιατρός του σχολείου της 11χρονης κόρης της αποκάλυψε πως το παιδί δεν έπασχε από καρκίνο.

Οι Αρχές πίστεψαν πως η γυναίκα είχε ανάγκη την προσοχή του κόσμου, αφού πολλά τοπικά μέσα ασχολήθηκαν με την 7χρονη κόρη της, ενώ χρησιμοποιούσε τα παιδιά της για να βγάζει χρήματα.

Η αιτία θανάτου του παιδιού δεν είναι ξεκάθαρη, ωστόσο οι γιατροί δεν βρήκαν στοιχεία στην νεκροψία που να δείχνουν ότι το παιδί ήταν άρρωστο.

Η Τέρνερ πάντως βασάνιζε την κόρη της πηγαίνοντας τη σε νοσοκομεία ενώ την τάιζε και μέσω σωλήνα, παρότι οι γιατροί την είχαν προειδοποιήσει πως δεν θα μπορούσε να αντέξει για καιρό σε αυτή την κατάσταση.

Η γυναίκα φαίνεται πως πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου -δηλαδή το παιδί είναι υποκείμενο της πρόκλησης ή επινόησης νόσου από τον γονέα.

Ο θύτης, ο οποίος είναι συνήθως ο κύριος φροντιστής, επινοεί ιατρικό ιστορικό ή σημάδια ή ακόμα και προξενεί ασθένεια σ’ ένα πρόσωπο το οποίο βρίσκεται υπό την φροντίδα του, και στη συνέχεια αναζητεί βοήθεια από τις μονάδες υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ