ΚΟΣΜΟΣ

Επικεφαλής της NASA: Ο πρώτος άνθρωπος που θα περπατήσει στον Άρη μάλλον θα είναι γυναίκα

Επικεφαλής της NASA: Ο πρώτος άνθρωπος που θα περπατήσει στον Άρη μάλλον θα είναι γυναίκα
AP Photo/Gerald Herbert

«Είναι πιθανό ο πρώτος άνθρωπος στον Άρη να είναι γυναίκα. Νομίζω ότι θα είναι ένα ορόσημο», δήλωσε ο επικεφαλής της NASA, Tζιμ Μπριντενστάιν, σε συνέντευξή του στο NBC, σχετικά με τον ιστορικό περίπατο αποκλειστικά από γυναίκες στο Διάστημα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, για πρώτη φορά σε 60 χρόνια διαστημικής ιστορίας δύο γυναίκες αστροναύτες -Κριστίνα Κοχ και Τζέσικα Μέιρ- περπάτησαν στο διάστημα, βγαίνοντας από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να κάνουν εργασίες επισκευής.

Στη αποστολή της NASA στο φεγγάρι το 2024, μία τυχερή αστροναύτης θα γραφτεί στην ιστορία ως η πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι και σύμφωνα με τον Μπριντενστάιν, είναι πολύ πιθανό ο πρώτος άνθρωπος που θα περπατήσει στον Άρη, να είναι γυναίκα.

Η NASA δεν έχει ακόμα συγκεκριμένα σχέδια για την αποστολή ανθρώπων στον Άρη -το φεγγάρι είναι η βασική προτεραιότητά της τώρα- αλλά σύμφωνα με τον Μπριντενστάιν, αυτό θα μπορούσε να συμβεί κάποια στιγμή στη δεκαετία του 2030.

«Εάν η 11χρονη κόρη μου τα καταφέρει, θα έχουμε μια γυναίκα στον Άρη στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον», είπε ο Μπριντενστάιν.

Όσο για τη Σελήνη, η NASA δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ποια θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα συμμετάσχει στην αποστολή, μέρος μέρος του προγράμματος Artemis της NASA, το οποίο ανοίγει τον δρόμο για μια πιο μόνιμη ανθρώπινη παρουσία πάνω και γύρω από το φεγγάρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ