ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Οι Αρχές εντόπισαν 20 μετανάστες μέσα σε φορτηγά - κοντέινερ

Βέλγιο: Οι Αρχές εντόπισαν 20 μετανάστες μέσα σε φορτηγά - κοντέινερ
ASSOCIATED PRESS / OLIVIER MATTHYS

Τουλάχιστον έντεκα μετανάστες βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου μέσα στο κοντέινερ ενός φορτηγού στο Σεν Τρον, στο ανατολικό Βέλγιο, ενώ άλλοι εννέα βρέθηκαν στην Μπριζ (βορειοδυτικά), σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.

Οι ένδεκα άνθρωποι που βρέθηκαν στο Σεν Τρον (περίπου 65 χιλιόμετρα ανατολικά των Βρυξελλών), μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, είναι αφρικανικής καταγωγής, κυρίως από την Ερυθραία, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εισαγγελία της Λιμβουργίας. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο οδηγός του φορτηγού, το οποίο κατευθυνόταν στη Βρετανία, συνελήφθη για ένα τεχνικό πρόβλημα σε ένα χώρο στάθμευσης. Εκεί, οι αρχές βρήκαν τους μετανάστες.

Επιπλέον, η αστυνομία ανακάλυψε σήμερα το πρωί εννέα άνδρες, ιρακινής υπηκοότητας, που ήταν κρυμμένοι σε ένα φορτηγό, το οποίο κινείτο σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας στη Μπριζ, έγινε γνωστό από την εισαγγελία της δυτικής Φλάνδρας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga, διευκρινίζοντας ότι η υγεία των ανδρών δεν διατρέχει κίνδυνο.

Η αστυνομία έλαβε μια πληροφορία για την παρουσία μεταναστών μέσα στο φορτηγό, που κατευθυνόταν στο λιμάνι του Ζεεμπρούγκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η υπόθεση έρχεται στον απόηχο της τραγωδίας με τους 39 νεκρούς που βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη στοιβαγμένοι σε φορτηγό ψυγείο, σε βιομηχανικό πάρκο λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη Έσεξ, στη Βρετανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ