ΚΟΣΜΟΣ

Ξύπνησε από κώμα και χαμογέλασε: Συγκινεί η περίπτωση μωρού 14 μηνών που παλεύει για τη ζωή του

Ξύπνησε από κώμα και χαμογέλασε: Συγκινεί η περίπτωση μωρού 14 μηνών που παλεύει για τη ζωή του
Emma Labuschagne/CNNi

Η οικογένεια Labuschagne από το Ηνωμένο Βασίλειο υποδέχθηκε το πέμπτο μέλος της πριν από 14 μήνες. Ο μικρός Michael  ήταν το τρίτο αγόρι του ζεύγους, λίγους μήνες μετά τη γέννησή του, όμως, σταμάτησε – ξαφνικά – να αναπνέει.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Μάρτιο και πριν από μερικές ημέρες το μωρό υπέστη καρδιακή προσβολή αναγκάζοντας τους γιατρούς να τον βάλουν σε τεχνητό κώμα για να μπορέσει να αναρρώσει. Ο Michael, όμως, ξύπνησε σε μόλις πέντε ημέρες και μόλις είδε τον πατέρα του έκανε κάτι τόσο φυσιολογικό…. του χαμογέλασε.

«Είναι μία στιγμή που θα φυλάω στην καρδιά μου», σημείωσε η μητέρα του, μιλώντας στο CNNi. «Για να είμαι ειλικρινής, ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου. Είναι ένα ζωντανό θαύμα (σ.σ. το παιδί) και δεν έχω αισθανθεί ποτέ πιο περήφανη για εκείνον».

Η Emma και ο Stuart Labuschagne τρομοκρατήθηκαν όταν έμαθαν για το πρόβλημα υγείας του τρίτου παιδιού τους. Πάσχει από καρδιακό ίνωμα, έναν όγκο που μπορεί να μπλοκάρει τη ροή του αίματος στην καρδιά του παιδιού. Ο όγκος του μικρού έχει πλάτος περίπου πέντε εκατοστά, μέγεθος τεράστιο σε σύγκριση με την καρδιά του.

Οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένεια πως η περίπτωση του Μάικλ είναι τόσο σπάνια που δεν υπάρχει κανένας γιατρός εντός του Ηνωμένου Βασιλείου που μπορεί να αναλάβει μία επέμβαση αφαίρεσης του όγκου.

Όπως είπε η μητέρα, η οικογένεια είχε δύο επιλογές: είτε να περιμένει για μία μεταμόσχευση καρδιάς είτε να αναζητήσει έναν χειρούργο εκτός Βρετανίας. Τότε ανακάλυψαν το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης στις ΗΠΑ.

«Κάναμε έρευνα για το νοσοκομείο και ειδικά για τους γιατρούς στο τμήμα καρδιοχειρουργικής», σημείωσε η μητέρα και είπε πως οι χειρούργοι είχαν εξαιρετική φήμη και καμία αποτυχία στο ιστορικό τους.

«Τότε γνωρίζαμε ότι έπρεπε να προσπαθήσουμε και να κάνουμε το ταξίδι».

3

Πηγή: Emma Labuschagne/CNNi

Το ακριβό ταξίδι στις ΗΠΑ



Το κόστος του ταξιδιού στις ΗΠΑ, όμως, ήταν πολύ μεγάλο. Η επέμβαση θα στοίχιζε στην οικογένεια 147.000 δολάρια. Και σε αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνονταν τα έξοδα του ταξιδιού, της διαμονής και οι χαμένες εργατοώρες.

Ωστόσο, η οικογένεια ήταν αποφασισμένη να βρει τρόπο να καλύψει τα έξοδα για την θεραπεία του μωρού.

«Θα πληρώναμε όποιο ποσό για να σώσουμε τη ζωή του παιδιού μας», σημείωσε η Emma Labuschagne.

Μόλις το νοσοκομείο απάντησε θετικά στο αίτημά τους και τους έδωσε μία εκτιμώμενη τιμή για την επέμβαση, η Emma άνοιξε έναν λογαριασμό στο GoFundMe και ξεκίνησε μία διαδικτυακή καμπάνια για την συλλογή των χρημάτων. Όπως λέει, η αντίδραση του κόσμου ήταν συγκινητική.

«Έχουμε δωρεές απ΄ όλο τον κόσμο».

Η οικογένεια ελπίζει να ταξιδέψει στις ΗΠΑ τον ερχόμενο Απρίλιο και προς το παρόν προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ιατρικές ανάγκες του Μάικλ.

«Κοιτάζοντάς τον, μοιάζει σαν οποιοδήποτε άλλο μωρό. Είναι πάντα χαμογελαστός. Τα αδέλφια του τον πειράζουν και εκείνος είναι ο δυνατός της οικογένειας. Είμαστε τόσο ευγνώμονες που τον έχουμε, ακόμη και με τα ιατρικά του προβλήματα».

A baby woke up from a coma and smiled at his dad. Now his family is raising money to save his life, Elizabeth Wolfe and Braden Goyette, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ