ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στο Παρίσι: Γλυπτά με… εσώρουχα σε έκθεση της UNESCO

Σάλος στο Παρίσι: Γλυπτά με… εσώρουχα σε έκθεση της UNESCO
Instagram

Σάλος έχει προκληθεί στο Παρίσι, μετά την αμφιλεγόμενη κίνηση καλλιτέχνη σε έκθεση της UNESCO που… κάλυψε τα γεννητικά όργανα γλυπτών αρχαιοελληνικού - ρωμαϊκού ύφους.

Συγκεκριμένα, επισκέπτες έκθεσης στην έδρα της UNESCO αντίκρισαν τα ανδρικά γλυπτά, που δημιούργησε ο Stéphane Simon, με… στρινγκ και σλιπ που κάλυπταν τα επίμαχα σημεία!

Το θέμα έγινε γνωστό μέσα από τα social media όπου χιλιάδες φωτογραφίες επισκεπτών έγιναν viral. Έτσι, η ομάδα τεκμηρίωσης Check News της Liberation αποκάλυψε πως πρόκειται για παρεξήγηση μεταξύ του Γάλλου Γλύπτη και της UNESCO.

Ο γλύπτης επιβεβαίωσε πως τέθηκε ζήτημα σχετικά με το γυμνό.

«Το ζήτημα σχετικά με τη γυμνότητα των γλυπτών συζητήθηκε. Καταλαβαίνω πως κάποιούς ίσως να τους ενοχλούσε. Οπότε, πρότεινα (σ.σ. στην UNESCO) να βρίσκομαι εκεί όλες τις μέρες της έκθεσης και εάν κριθεί απαραίτητο να καλύπτω τα γεννητικά όργανα με ένα ύφασμα».

Ωστόσο, φαίνεται πως οι επικεφαλής του οργανισμού δεν κατάλαβαν ότι ο Simon δεν μιλούσε για «μόνιμη λύση». Σύμφωνα με τον ίδιο, η UNESCO τον ρώτησε λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της έκθεσης εάν είχε προνοήσει να καλύψει με μόνιμο τρόπο το φύλο των αγαλμάτων του.

Έτσι, την παραμονή της πρεμιέρας, ο καλλιτέχνης αποφάσισε και πρότεινε να κρυφτούν τα γεννητικά όργανα με… εσώρουχα.

Από την πλευρά της η UNESCO παραδέχθηκε ότι πρόκειται για «λάθος».

«Εάν το θέμα είχε τεθεί σε εμάς, θα είχαμε ενημερώσει τον καλλιτέχνη ότι θα μπορούσε, εάν το επιθυμούσε, να μην βάλει εσώρουχα στα γλυπτά» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείο της γενικής διευθύντριας του οργανισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ