«Καζάνι που βράζει» η Χιλή: Αστυνομικό όχημα χτυπά διαδηλωτή και τον εκτοξεύει 50 μέτρα
Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Χιλή, όπου οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια στην πρωτεύουσα Σαντιάγο και σε άλλες πόλεις δεν λένε να «κοπάσουν».
Τη «Δευτέρα, λίγες ώρες μετά το σχηματισμό κυβέρνησης στον οποίο προχώρησε ο πρόεδρος της χώρας Σεμπαστιάν Πινιέρα, νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις επιβολής της τάξης εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Τα επεισόδια ξέσπασαν σε μικρή απόσταση από το προεδρικό ανάκτορο Λα Μονέδα, ενώ ειρηνική συγκέντρωση πολλών δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων εκτυλισσόταν ταυτόχρονα στην πλατεία Ιταλίας, επίκεντρο των κινητοποιήσεων από το ξέσπασμα της κρίσης στα μέσα Οκτωβρίου.
Βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δείχνει ένα όχημα της αστυνομίας να αναπτύσσει ταχύτητα, να κτυπά με δύναμη έναν διαδηλωτή και να τον εκτοξεύσει σε απόστασητουλάχιστον 50 μέτρων.
Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:
Σύμφωνα με ΜΜΕ της λατινοαμερικάνικης χώρας, επεισόδια ξέσπασαν επίσης στις πόλεις Κονσεψιόν και Βαλπαραΐσο.
Ενώ το πρωί στην πρωτεύουσα της Χιλής έμοιαζε να αποκαθίσταται μια κάποια ομαλότητα, με το άνοιγμα αρκετών καταστημάτων και ακόμη και μποτιλιαρίσματα, οι καπνοί από τα οδοφράγματα και τα δακρυγόνα κατόπιν άδειασαν το κέντρο της πόλης.
SPONSORED
Eurovision 2026: Πρώτη η Βουλγαρία με το «Bangaranga» - Στην 10η θέση ο Akylas με το Ferto
02:00
Ποιες προθεσμίες δόθηκαν για τα Προγράμματα «Εξοικονομώ» - Αναλυτικά οι ημερομηνίες
02:00
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ποιοι δικαιούνται 500 ευρώ - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
01:00
Ποια η προθεσμία υποβολής για τις φορολογικές δηλώσεις 2026 - Τι πρέπει να γνωρίζετε
00:30