ΚΟΣΜΟΣ

ΠΓΔΜ: Δεν κλείνει -για την ώρα- τα σύνορα με Ελλάδα

ΠΓΔΜ: Δεν κλείνει -για την ώρα- τα σύνορα με Ελλάδα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΔΑΔΗΣ

Δεν πρόκειται να κλείσει τα σύνορα με την Ελλάδα η ΠΓΔΜ για την αναχαίτιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, ωστόσο εάν χώρες της Ε.Ε. αυστηροποιήσουν τους ελέγχους τότε τα Σκόπια θα πράξουν ότι είναι απαραίτητο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ πρόσθεσε ότι η χώρα του συντονίζει τις κινήσεις της με αυτές που κάνουν χώρες της Ε.Ε και ανέφερε ως παράδειγμα την ανάληψη μέτρων (από τον περασμένο Νοέμβριο), για τον διαχωρισμό των προσφύγων από τους οικονομικούς μετανάστες και το πρόσφατο μέτρο για την αναγραφή της χώρας τελικού προορισμού των προσφύγων, στα έγγραφα που αυτοί διαθέτουν. «Στο μέλλον θα ακολουθούμε τις αποφάσεις χωρών της ΕΕ και θα λαμβάνουμε μέτρα» πρόσθεσε ο κ.Πόποσκι.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου της ΠΓΔΜ Αλεξάνταρ Γκιοργκίεφ, ο οποίος δήλωσε ότι τα Σκόπια «δεν επιθυμούν το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα, αλλά σε περίπτωση που υπάρξουν ισχυρές πιέσεις, θα πράξουν ότι είναι απαραίτητο».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας 2.184 πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ εισήλθαν στην χώρα από την ουδέτερη ζώνη Ειδομένης-Γευγελής.
Συνολικά,από τις αρχές του χρόνου, οι αρχές της ΠΓΔΜ κατέγραψαν 41.227 πρόσφυγες που εισήλθαν στη χώρα από την Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ