ΚΟΣΜΟΣ

Εξελίξεις στη Βρετανία: «Ναι» στις πρόωρες εκλογές λένε οι Εργατικοί

Εξελίξεις στη Βρετανία: «Ναι» στις πρόωρες εκλογές λένε οι Εργατικοί
Jack Hill/Pool via AP

Το Εργατικό Κόμμα αποφάσισε να στηρίξει το αίτημα της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον για πρόωρες εκλογές, γεγονός που σηματοδοτεί νέες εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία.

Με ανακοίνωσή του, η οποία απευθυνόταν στην σκιώδη κυβέρνηση, ο αρχηγός των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, σημείωσε πως το κύριο αίτημα του κόμματος, δηλαδή η αποφυγή του άτακτου Brexit, εξασφαλίστηκε χάρη στην παράταση που δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην ημερομηνία της αποχώρησης.

«Πλέον θα ξεκινήσουμε την πλέον φιλόδοξη και ριζοσπαστική προεκλογική εκστρατεία με στόχο την πραγματική αλλαγή για τη χώρα μας», σημείωσε ο Κόρμπιν.

Όπως αναφέρει το CNNi, φαίνεται πως υπάρχουν κάποιες διαφωνίες σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, καθώς ο Τζόνσον έχει ζητήσει διενέργειά τους στις 12 Δεκεμβρίου, ενώ τα αντιπολιτευόμενα κόμματα θέλουν να γίνουν στις 11 του μηνός.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος γνωστοποίησε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί και την 11η Δεκεμβρίου.

Μιλώντας στο αμερικάνικο δίκτυο, η πηγή σημείωσε πως εάν το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κάνουν πρόταση διενέργειάς τους την εν λόγω ημέρα, η κυβέρνηση θα το αποδεχθεί και δεν θα επιμείνει στη δική της πρόταση.

Αργότερα σήμερα, Τρίτη, ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να θέσει και πάλι προς ψήφιση την πρόταση του για τις πρόωρες εκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ