ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Βρετανός κολυμβητής έχασε το πόδι του μετά από επίθεση καρχαρία

Αυστραλία: Βρετανός κολυμβητής έχασε το πόδι του μετά από επίθεση καρχαρία
Screengrab/CNNi

Ένας 28χρονος Βρετανός τουρίστας έχασε το δεξί πόδι του, μετά από επίθεση καρχαρία στο αρχιπέλαγος των νήσων Whitsunday, κοντά στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο.

Μάλιστα, ο καρχαρίας τραυμάτισε και έναν δεύτερο κολυμβητή, ηλικίας 22 ετών.

Η κατάσταση της υγείας των δύο ανδρών είναι «σοβαρή αλλά σταθερή». Νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της πόλης Μακάι, στο Κουίνσλαντ, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχο του νοσοκομείου.

Τα δύο θύματα, που συμμετείχαν σε μια εκδρομή με βάρκα στο Whitsunday, δέχθηκαν επίθεση ενώ κολυμπούσαν στο Χουκ Πάσατζ, σύμφωνα με τη RACQ Central Queensland Rescue, την εταιρεία στην οποία ανήκει το ελικόπτερο με το οποίο έγινε η αεροδιακομιδή τους.

«Στην αρχή, ο καρχαρίας επιτέθηκε στον έναν από τους ασθενείς για να επιστρέψει στη συνέχεια» και να επιτεθεί στον δεύτερο, δήλωσε σε δημοσιογράφους από το Mackay Tracey Eastwick, μία αξιωματούχος των υπηρεσιών ασθενοφόρων του Κουίνσλαντ.

Τα νησιά Whitsunday, που για πολύ καιρό θεωρούνταν ως ένα σχετικά ασφαλές αρχιπέλαγος για κολύμβηση, υπήρξαν το θέατρο επιθέσεων καρχαριών τον τελευταίο καιρό.

Τον Ιανουάριο, μια γυναίκα κι ένα παιδί τραυματίστηκαν από καρχαρία στην τουριστική νήσο του Χάμιλτον.

Τον Νοέμβριο του 2018, ένας άνδρας σκοτώθηκε σε επίθεση καρχαρία στο αρχιπέλαγος. Δύο μήνες νωρίτερα, ένα κορίτσι 12 ετών και μία γυναίκα 46 ετών τραυματίστηκαν σοβαρά σε δύο επιθέσεις με διαφορά 24 ωρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ