H Βουλή των Αντιπροσώπων εγκρίνει την έρευνα για καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ
H Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την επίσημη έρευνα εν όψει μιας εκρηκτικής διαδικασίας καθαίρεσης σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας ψηφοφορίας καθοριστικής σημασίας.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία την πλειοψηφία έχουν οι Δημοκρατικοί, υιοθέτησε την απόφαση αυτή με 232 ψήφους υπέρ έναντι 196, καθώς οι κοινοβουλευτικοί τήρησαν σε μεγάλο βαθμό τη γραμμή του κόμματός τους.
Οι Δημοκρατικοί βουλευτές προσπαθούν να αποδείξουν ότι ο Τραμπ άσκησε πίεση επί του Κιέβου προκειμένου να κηλιδώσει τον πρώην αντιπρόεδρο Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μπορεί να είναι πολιτικός του αντίπαλος στις προεδρικές εκλογές του 2020.
Η αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ ήταν άμεση με τον ίδιο να καταγγέλλει μέσω Twitter «το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην αμερικανική ιστορία».
«Είναι άδικο, αντισυνταγματικό και θεμελιωδώς αντιαμερικανικό» σχολίασε από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος σε ένα δελτίο τύπου.
Θεσσαλονίκη: Μέτρα για την ασφάλεια των μεταφορών απαιτεί ο ΟΣΕΘ, μετά από τις φωτιές σε λεωφορεία
16:46
Ιαπωνία: Τουλάχιστον 30 νεκροί από την σφοδρή χιονοθύελλα – Κινητοποιήθηκε ο στρατός
16:42
Ο Πίτερ Μάντελσον «απογοήτευσε τη χώρα του», δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ
16:36
Τσουκαλάς: Εμείς αυτή την κυβέρνηση δεν την εμπιστευόμαστε για να προχωρήσει στην Αναθεώρηση
16:34