Τραμπ: «Ξέρω ακριβώς ποιος είναι ο νέος αρχηγός του ISIS»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διαβεβαίωσε σήμερα ότι «ξέρει ακριβώς» ποιος είναι ο νέος αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο διάδοχος του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, η ταυτότητα του οποίου παραμένει ασαφής.
«Το Ισλαμικό Κράτος έχει έναν νέο ηγέτη. Γνωρίζουμε ακριβώς ποιος είναι», έγραψε ο ένοικος του Λευκού Οίκου σε μήνυμά του στο Twitter, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Η τζιχαντιστική οργάνωση επιβεβαίωσε χθες Πέμπτη, τον θάνατο του αρχηγού της Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, που σκοτώθηκε σε μια αμερικανική επιχείρηση στη βόρεια Συρία και ανακοίνωσε την ανάληψη της ηγεσίας από τον Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι, απειλώντας τις ΗΠΑ με αντίποινα για τον θάνατο του Μπαγκντάντι.
Το όνομα αυτό είχε σπανίως αναφερθεί μεταξύ των πιθανών διαδόχων του Μπαγκντάντι.
«Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για εκείνον, εκτός του ότι είναι ο κύριος δικαστής του Ισλαμικού Κράτους κι ότι διοικεί την αρχή της σαρία (του ισλαμικού νόμου)», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χισάμ αλ Χασέμι, ένας Ιρακινός ειδικός στο Ισλαμικό Κράτος.
Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου: Το στοίχημα του ΟΙΚΟΘΕΝ και η αξία της οικογένειας - φροντιστή
07:42
Στο μιικροσκόπιο η «απεξάρτηση» από τις ΗΠΑ: Η ώρα της στρατηγικής ενηλικίωσης της Ευρώπης και η ελληνική θέση - «Αυτονομία χωρίς ρήξη»
07:36
Χωρίς ταξί και σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Συνεχίζεται η απεργία των οδηγών
07:32
Τι λέει η ΤτΕ για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων - Τα εν εξελίξει project αξίας 12 δισ. ευρώ
07:25